Vollebæk: - Skaper vanskelig forhold

- Denne saken har skapt et vanskelig forhold til Russland, men vi vil gjøre hva vi kan for å normalisere forbindelsene mellom våre to land. Det at jeg reiser til Murmansk i slutten av måneden er et signal om at vi ønsker en normalisering, sier utenriksministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Besøkene det er snakk om er i tillegg til Vollebæks besøk til Murmansk, kongeparets planlagte reise og energiminister Marit Arnstads reise til Moskva i april.

- Vårt inntrykk er at også russerne ønsker en normalisering, og ambassadør Per Tresselt fikk ikke inntrykk av at de ønsker å utsette kongeparets reise. Planleggingen av statsbesøket vil derfor fortsette, sier Vollebæk.

Grunnløs reaksjon

Utenriksministeren begrunnet regjeringens beslutning med at Norge ikke ønsker å forverre forholdet til Russland. Vollebæk understreket at utvisningen av de to norske diplomatene var fullstendig grunnløs.

Utenriksministeren ser ingen grunn til at Norge skal komme med ytterligere reaksjoner overfor Russland. - Det er ikke i vår tradisjon å komme med hevnaksjoner, sier Vollebæk.

NTB