Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vollebæk: Dramatisk for hele EU-systemet

- EU-kommisjonens avgang er dramatisk for hele EU-systemet, og meget ubeleilig for de utfordringer som venter EU den kommende perioden, sier utenriksminister Knut Vollebæk til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske utenriksministeren har ennå ikke hatt tid til å lese den rapporten som er grunnlaget for at hele EU-kommisjonen trakk seg natt til tirsdag. Vollebæk trekker imidlertid fram at undersøkelser synes å konstatere at penger er brukt på en uforsvarlig måte.

- Jeg vil ikke spekulere i hva dette betyr internt i EU, men det er ubeleilig når vi vet at EU står foran toppmøte i Berlin neste uke, arbeidet med Agenda 2000, og utvidelsen av unionen, sier Vollebæk.

Det norske utenriksministeren mener at det er opp til EU selv å finne løsninger på de problemer som er skapt. Og det er i norsk interesse at dette skjer raskt slik at vårt samarbeid kan fortsette.

- Vi vil ta opp konkrete spørsmål med EU, blant annet om problemene nå innvirker på de programmer hvor Norge er involvert via vårt EØS-medlemskap. Vi vet ikke om EU-programmene står i fare, men dette vil vi absolutt se på, sier utenriksminister Knut Vollebæk til NTB.