Vollebæk drømmer om ambassadørjobb

Avtroppende utenriksminister Knut Vollebæk drømmer om en ambassadørstilling når han er ferdig med ministerlivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En ambassadørpost hadde kanskje ikke vært helt unaturlig. Noen vil vel til og med mene at jeg er kvalifisert for en slik stilling, smiler Vollebæk.

Vollebæk kan se langt etter ambassadørjobben i Paris, som han ble utnevnt til, og gledet seg voldsomt til, like før han fikk en telefon fra statsminister Kjell Magne Bondevik høsten 1997.

Overfor NTB gjør han det klart at han ikke finner det naturlig å gå tilbake til en jobb i UD i Oslo. Han oppfatter det imidlertid ikke som problematisk å gå fra politikerjobben til en ambassadørpost utenlands. Men først vil han ha noen måneders fri til å tenke gjennom hva han skal gjøre.

Myndighetene på Sri Lanka rettet i dag en henvendelse til den norske ambassaden på Sri Lanka hvor den beklaget den norske regjeringens avgang. Begrunnelsen var at den norske utenriksministeren har gjort en så god meklingsjobb i fredsprosessen i landet.

- Det var rørende med en slik omtanke, jeg kan ikke si annet, sier Vollebæk.

53-åringen behøver ikke bekymre seg for arbeidsledighet når han nå går av som utenriksminister. Siviløkonomen har vært ansatt i UD siden 1973, og var spesialråd for utvikling- og bistandsaker før han ble departementets øverste sjef for to og et halvt år siden.

(NTB)

SLUTT: Utenriksministeren på vei til sitt siste statsråd på slottet i formiddag.