Vollebæk fikk møte Milosevic

OSSE-formann og utenriksminister Knut Vollebæk reiste direkte fra sitt møte med den jugoslaviske utenriksministeren Zivadin Jovanovic til president Slobodan Milosevic' residens i Beograd i kveld, ifølge TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vollebæk reiste til Beograd uten på forhånd å ha fått noen avtale med president Milosevic. Men ifølge TV2 i Beograd har OSSE-formannen sittet i møte med Milosevic siden klokken sju norsk tid i kveld.

Vollebæk har blant annet tatt opp utvisningen av lederen for OSSE-observatørene (KVM) i Kosovo, William Walker. Tidsfristen for Walkers utvisning var satt til i ettermiddag, men Walker valgte å bli værende, etter ordre fra Vollebæk.

Om Vollebæk klarer å oppnå mer enn hva NATO-generaler og en russisk utenriksminister har klart, er uvisst. NATOs øverstkommanderende Wesley Clark og formannen i NATOs militærkomite Klaus Naumann hadde lange samtaler med Milosevic tirsdag, uten at den jugoslaviske president vek en tomme.

Også president Bill Clintons spesialutsending for Kosovo, James Pardew, og den amerikanske Kosovo-forhandleren Chris Hill var torsdag i Beograd for å føre samtaler med Milosevic.