Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vollebæk fortsatt optimist

Utenriksminister Knut Vollebæk orienterte tirsdag kveld den utvidede utenrikskomiteen på Stortinget om utviklingen i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton: NATO klar til angrep

Vollebæk sier at han håper det fortsatt er mulig å få til en politisk løsning i Kosovo, men at sannsynligheten ikke er stor.

- Mulighetene for et angrep er til stede, og er selvsagt kommet nærmere i og med at situasjonen virker veldig fastlåst. Men jeg har ikke noe grunnlag for å si at alle politiske virkemidler er utprøvd, sa Vollebæk til NRK etter møtet.

På spørsmål om han har tro på en annen løsning enn et angrep svarte Vollebæk at han ikke vil utelukke noe, fordi han har et håp om at det skal være mulig å få til en politisk løsning.

- Men sannsynligheten er ikke stor, men vi har sett tidligere at Milosevic har gitt seg når han har kommet til enden av et løp. Så får vi håpe at det kanskje kan være mulig også denne gangen. Men situasjonen er meget alvorlig, veldig dramatisk og på ingen måte lystelig, sa utenriksministeren.

(NTB)