Vollebæk glad for Irak-avtale

Utenriksminister Knut Vollebæk (KrF) er positiv til at FNs generalsekretær er blitt enig med Irak om en avtale om våpeninspeksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Meldingene vi har fått fra Irak så langt, ser vi svært positivt på, og det kan se ut som om diplomatiet har seiret, noe vi har arbeidet for og ønsket, sier Vollebæk til NTB.

Innholdet i avtalen er ennå ikke kjent, men utenriksministeren sier han håper den er innenfor det mandatet FNs sikkerhetsråds medlemmer har gitt generalsekretæren.

- Forhåpentligvis vil Sikkerhetsrådets medlemmer finne at Saddam Hussein har gitt de nødvendige konsesjoner og innrømmelser slik at vi kan unngå et militært angrep, framholder Vollebæk.

I formiddag skal utenriksministeren redegjøre for Stortinget om Norges rolle i forhold til den planlagte aksjonen mot Irak.

- Den opprinnelige grunnen for å holde redegjørelsen var mer dramatisk enn det som er tilfelle i dag, men samtidig kan det være nyttig å ha en gjennomgang av den prinsipielle bakgrunnen for at Norge ville støtte en aksjon mot Irak, sier Vollebæk.

(NTB)