Vollebæk møter toppledere i Midtøsten

Utenriksminister Knut Vollebæk reiser tirsdag på et to dagers besøk til Midtøsten, der han skal møte israelske og palestinske ledere og vurdere om det fortsatt er håp for fredsprosessen som startet i Norge for fire år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vollebæk skal onsdag og torsdag møte statsminister Benjamin Netanyahu, utenriksminister David Levy, president Ezer Weizman, PLO-lederen Yasser Arafat og andre palestinske ledere.

Det er første gang han besøker Midtøsten i egenskap av utenriksminister. Besøket vil gi ham anledning til å bli kjent med partene og markere at den nye regjeringen vil følge opp Norges støtte til fredsprosessen, sier utenriksdepartementets pressetalsmann Ingvar Havnen.

Erfaren Vollebæk

Vollebæk har tidligere arbeidet med Midtøsten-spørsmål i Utenriksdepartementet og han har tidligere møtt Netanyahu, da de to sluttforhandlet gjenkjøpet av vel 10 tonn norsk tungtvann som trolig var blitt brukt til å produsere kjernevåpen i Dimona-reaktoren i Negevørkenen.

Den gang var Vollebæk statssekretær under daværende utenriksminister Kjell Magne Bondevik, og Netanyahu var israelsk viseutenriksminister.

Fredsprosessen har stått på stedet hvil siden Netanyahu ble statsminister i fjor sommer. I så måte har vi realistiske forventninger til besøket, sier Havnen til NTB.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer