Vollebæk vil møte Arafat

Utenriksminister Knut Vollebæk ønsker å ha politiske samtaler med palestinernes president Yasser Arafat i Oslo i mai. Temaet for møtet vil naturlig nok være fredsprosessen i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yasser Arafat er invitert til å delta på møtet til Sosialistinternasjonalen i Oslo 17. til 19. mai, sammen med blant andre den britiske statsministeren Tony Blair.

- Utenriksministeren har bedt om et møte med Arafat, men dette er ikke avklart ennå. Arafat er tidligere blitt invitert til Norge av statsminister Kjell Magne Bondevik, og det er klart at norske myndigheter ønsker å møte Arafat under norgesbesøket, sier pressetalsmann Geir O. Pedersen i Utenriksdepartementet til NTB.

Sosialistinternasjonalen består av 139 partier fra 120 land. Møtet i Oslo skal foregå på Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo.

Bondevik ønsker samtaler

Statsministerens kontor skal tirsdag undersøke mulighetene for å få politiske samtaler mellom de sosialistiske topp-politikerne og Bondevik.

- Med en gang det er bekreftet hvem som skal delta vil vi forsøke å få gjort avtaler. Det er naturlig at Bondevik vil be om samtaler med Blair og Arafat, dersom de kommer, sier informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor til NTB.

Alle lederne i de sosialdemokratiske partiene er inivitert.

- Det er uklart om Blair kommer, fordi folkeavstemningen i Nord-Irland blir 22. mai, sier Arbeiderpartiets partisekretær Solveig Torsvik.