Oslo  20160921.
Ankesaken etter drapet på sosionom Anna Kristin Gillebo Backlund (30) går for Borgarting lagmannsrett. Hun ble drept av beboer (15) på barnevernsinstitusjonen Små Enheter.
Lagdommer Eirik Akerlie.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20160921. Ankesaken etter drapet på sosionom Anna Kristin Gillebo Backlund (30) går for Borgarting lagmannsrett. Hun ble drept av beboer (15) på barnevernsinstitusjonen Små Enheter. Lagdommer Eirik Akerlie. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Vollen-drapet: Dommeren ba juryen legge mest vekt på de rettssakkyndige vitnene

- Noen bevis har større vekt enn andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmann Eirik Akerlie ba juryen om å legge mye vekt på erklæringen fra de tre rettsoppnevnte sakkyndige når de skal avgjøre spørsmålet om tilregnelighet for den 16 år gamle jenta som er tiltalt for å ha drept Anna Kristin Gillebo Backlund.

Litt over klokka 10 fredag formiddag trakk de ti jurymedlemmene i Borgarting lagmannsrett seg tilbake. På et bakrom i domstolen skal de avgjøre om den unge jenta kan straffes etter drapet på miljøterapeuten Backlund i oktober for to år siden.

Ankesaken har hovedsakelig dreiet seg om den psykisk plagede jenta er tilregnelig og kan dømmes for drapet hvor hun kvalte og knivstakk nattevakten en rekke ganger før hun døde. Mens tre rettssakkyndige sammen har konkludert med at den tiltalte ikke var utilregnelig da drapet skjedde, har andre behandlere og eksperter ment at tenåringen er psykotisk og at hun var det da drapet skjedde.

- Alle bevisene skal vurderes. Noen bevis har større vekt enn andre, og etter min oppfatning må vi tillegge de sakkyndiges konklusjon betydelig vekt, sa Akerlie.

I likhet med aktor trakk han fram at forsvarerens egen sakkyndige psykoseekspert, Kjersti Karlsen, ikke hadde møtt den tiltalte jenta, noe de tre rettsoppnevnte hadde gjort flere ganger.

(NTB)