Vollvik reddet fra konkurs i natt

Kom frem til enighet i tolvte time.

REDDET I SISTE TIME: Idar Vollvik er reddet fra personlig konkurs etter å ha blitt enig med meglerhuset Christiania Securities i natt.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
REDDET I SISTE TIME: Idar Vollvik er reddet fra personlig konkurs etter å ha blitt enig med meglerhuset Christiania Securities i natt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I midnatt kom meglerhuset Christiania Securities og Vollvik til enighet. Det blir derfor ikke noe av det planlagte rettsmøtet i Bergen tingrett, skriver BT.

Den tidligere milliardæren har tapt nærmere to milliarder siden sommeren 2006, og skulle egentlig ha møtt opp i retten i dag. Chrisitiania Securities hadde begjært Vollvik konkurs.

Advokat Odd Magne Gjerde sier på vegne av kreditor Christiania Securities at begjæringen om konkurs i første omgang utsettes til avtalen blir gjennomført.

- Vi ble enige i natt om en løsning og hvordan det hele skal gjennomføres. Begge parter er enige om ikke å kommentere innholdet i løsningen, men vi er godt fornøyd med løsningen og at vi unngår å måtte åpne konkursbehandling i Bergen tingrett, sier advokat Odd Magne Gjerde til Dagbladet.no.

Kravene fra Christiania Securities var på omlag 14 millioner kroner og var relatert til aksjehandel som ble foretatt av Idar Vollvik.

Vollvik skal ha gitt personlige garantier for gjelden, og det skal ha vært en faktor i partenes enighet i konflikten.