Vollvik ser deg

Idar Vollvik lever tett på skjermer som viser hvem som handler hva i nettbutikken hans, og hvor de gjør det. 20 timer i døgnet.

HAR OVERSIKT: Idar Vollvik sier han følger med i nettbutikken Ludo Store fra klokka 06.00 om morgenen til han legger seg klokka 02.00 om natta.  Foto: Tor Erik H. Mathiesen
HAR OVERSIKT: Idar Vollvik sier han følger med i nettbutikken Ludo Store fra klokka 06.00 om morgenen til han legger seg klokka 02.00 om natta. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): - Se her! Disse er vennene mine. 140 000 liker på meg Facebook. Jeg legger ut reklame som når dem, og de deler det med andre. Meget effektiv markedsføring. Jeg når 1,6 millioner potensielle kunder i uka, sier Idar Vollvik til Dagbladet.

Idar Harry Vollvik poserer gjerne utenfor det som mest av alt likner en krambod på Nordås i Bergen.

- Bruker Facebook - Det går likar no, sier han.

Inne i et rom, som han deler med flere av sine medarbeidere, har han plassert en stor skjerm på den ene veggen. Der kan han til enhver tid se hvor mange som er inne i nettbutikken hans, Ludo Store. Han ser hvilke varer de velger og han ser når og hva de betaler i kassa. Han kan også lese navnet på de som betaler.

- Jeg kan også få et pling på telefonen min hver gang noen betaler. Dette følger jeg nøye med på fra klokka seks om morgenen til klokka to om natta. Veldig morsomt.

Vollvik sier han har fått hjelp til å kombinere datasystemer fra E-Bay, Microsoft og Google.

- Var tidlig ute Ludo Store bruker 80 prosent av annonsebudsjettet på Facebook. Det skal være rundt 300 000 kroner i måneden. I tillegg til reklamespredningen som er gratis, kjøper han ekstra plass i rubrikkene for nyheter.

- Facebook var seine med å satse på reklame, men jeg så at det ville komme. Jeg var tidlig ute, og det kom nok som et sjokk på en del av de som er ofte på Facebook. Reklame for Ludo Store og produktene våre har dukket opp titt og ofte. Før fikk jeg 20 klager om dagen for dette, nå får jeg kanskje bare én klage i uka. Det kan vi leve med. Folk har begynt å bli vant med reklame på Facebook.

Vil satse i Europa Han påstår overfor Dagbladet at Ludo Store er en av de mest hurtigvoksende nettbutikkene i Europa, og at det blir lagt merke til av folk som er opptatt av slikt. Når han blir sikker på positiv økonomisk utvikling i det norske markedet, vil han satse videre i Norden og Europa.

Ludo-kremmeren legger ikke skjul på at han fremdeles har mye gjeld i sitt private selskap Vollvik Invest.

- Jeg skylder tilsammen rundt 30 millioner kroner til sju, åtte personer. Det vil sikkert gå tre til fire år før jeg kan klare å være kvitt all privat gjeld. Jeg har tømt alle skuffer og skap og solgt alt som kan selges. Alle de negative presseoppslagene går utover familien. Det er krevende, men vi tror på det vi driver med. Kone og barn jobber også her, sier han.

- Hva med den store eiendommen i Marbella i Spania?

- Alle skal bli fornøyd - Den er til salgs, men det finnes ikke noe marked som vil kjøpe i Spania nå. Derfor har vi valgt å leie ut huset. Inntektene balanserer kostnadene. Alle som har lånt meg penger, skal få dem tilbake. De har ikke gitt meg almisser, jeg betaler tilbake med høye renter, sier Idar Vollvik.

Han forteller at han på det meste hadde rundt 300 millioner kroner i privat gjeld. Det var etter at han spekulerte bort hele formuen på godt over to milliarder kroner i aksjer. For tre år siden eide han 60 prosent i alle Ludo-selskapene.

- Nå har jeg i gjennomsnitt 20 prosent av aksjene i Ludo-selskapene. Vi begynte for alvor å få fart i Ludo Store i september i fjor. Omsetningen øker fantastisk. Gi oss litt tid, og dette skal bli riktig så bra.

- Taper i Thailand Idar Vollvik sier at satsingen med Ludo Mobil i Thailand har tatt mye lenger tid enn han kunne tenke seg til.

- Det skyldes at staten bruker så lang tid på å få opp flere basestasjoner. Vi ligger på været der og venter på flere stasjoner. I denne tida taper vi kanskje 100 000 kroner i måneden i Thailand. Vi hadde et forsprang på de store konkurrentene, men avstanden er nå blitt mindre. Det må vi leve med, sier Idar Vollvik.

TJENER PENGER: Idar Vollvik sier han ser for seg en god fortjeneste på salg av et stort antall forskjellige varer fra Ludo Store. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
TJENER PENGER: Idar Vollvik sier han ser for seg en god fortjeneste på salg av et stort antall forskjellige varer fra Ludo Store. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer