Vollvik sikter mot stjernene

Idar Vollvik (37) svir av én million på 20 minutter og blir Norges første ut i verdensrommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Eventyrer og Chess-gründer Idar Vollvik er kjent for å teste grenser. Nå går de utover selveste jordkloden.

-  Dette er en fantasi jeg har hatt siden jeg var barn. Nå får jeg endelig realisert den. Det er et kick å tenke på at jeg skal gjøre noe ingen andre i Norge har gjort før meg, sier han.

Romskipet til Vollvik, som ennå ikke er ferdigkonstruert, blir etter alt å dømme skutt opp i Florida og ferden finner sted i slutten av 2007 eller begynnelsen av 2008. Vollvik må bla opp én million kroner for romferden som har en total varighet på cirka to timer. For å få betegnelsen «astronaut» sies det at en person må være 100 km oppe i jordatmosfæren. Det får Vollvik oppleve i 20 minutter.

-  Ikke flydd Concorde

-  En av grunnene til at jeg velger å gjøre dette er blant annet fordi jeg aldri fikk oppleve å fly en Concorde. Det er jeg oppriktig lei meg for. Jeg ser fram til å få astronautvingene, som betegner at jeg er en ekte astronaut. For meg er det verdt de pengene for opplevelsens skyld og ikke minst at jeg offisielt får tittelen astronaut, sier Vollvik.

Mamma-Vollvik og hans kone Anita var ikke mye begeistret da gründeren fortalte om sitt planlagte stunt:

Lite fornøyd familie

-  Min mor og min kone var lite begeistret over ideen da jeg fortalte dem om det. Spesielt i lys av det som har skjedd i det siste med Discovery-romferja har jeg forståelse for deres bekymringer. Men verken mor eller kone kan stoppe meg, noe de vet, forklarer Vollvik.

 IKKE FERDIG: Romskipet til Vollvik er ennå ikke ferdigkonstruert. Det blir etter alt å dømme skutt opp i Florida en gang i slutten av 2007 eller begynnelsen av 2008.
IKKE FERDIG: Romskipet til Vollvik er ennå ikke ferdigkonstruert. Det blir etter alt å dømme skutt opp i Florida en gang i slutten av 2007 eller begynnelsen av 2008. Vis mer

Selskapet som sørger for at barndomsfantasien til Vollvik går i oppfyllelse estimerer at romferden er verdt 5 milliarder innslag i avis, TV og radio.Men Vollvik hevder at romferden ikke er noe PR-stunt.

-  Dette gjør jeg for egen opplevelse og eventyrlyst.

ROMFERD: For Idar Vollvik.