Topper laget:  Idar Vollvik har skiftet ut mesteparten av det gamle styret i selskapet Ludo.
Topper laget: Idar Vollvik har skiftet ut mesteparten av det gamle styret i selskapet Ludo.Vis mer

Vollvik topper laget

Ola Strömberg har vært sjef i MTG, Spray og CDON.com. Nå tar han styrelederjobben i Idar Vollviks Ludo som mangler penger og skal ut på kapitaljakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi lever fra hånd til munn, men pilene peker i riktig retning. Vi planlegger å hente inn mer kapital. Jeg vil imidlertid ikke spekulere i summer, sier avtroppende styreleder Per Espen Watle til Finansavisen.

Nesten hele det gamle Ludo-styret er nå skiftet ut til fordel for et nytt styre som også inkluderer leverandørene som i fjor gikk inn som investorer i Ludo Group, samt en tidligere parhest.

Strömberg og Johnsen Den nye styrelederen, Ola Strömberg, er tidligere sjef i nettbutikken CDON.com. Der var han riktignok kun fra fra høsten 2013 til våren 2014, da han trakk seg av personlige grunner. Strömberg har imidlertid også vært sjef for Mercuri International, MTG, Oriflame og Spray Ventures før han nå skal ta styringen i nettbutikken til Idar Vollvik, skriver Finansavisen.

Med seg på laget får han også Vollviks nærmeste partner fra Chess-tiden, Svein Johnsen, som den senere tiden har jobbet intensivt med Silje Vallestad-selskapet Bipper.

Det nye og forsterkede styret i Ludo inkluderer også trønderen Sten Arve Andersen. Han driver ifølge Finansavisen engroshandel fra Bergen med spill, film og musikk og leverer også varer til Ludo. Det samme gjør Harald Torlei Lavik i Proffia som også går inn i det nye Ludo-styret. Begge leverandørene gikk i fjor inn med kapital i Ludo Group.

Drømmer om pluss Idar Vollvik skrøt raskt av formidabel suksess da han startet nettbutikken Ludo Store. Regnskapene har imidlertid vist alt annet enn suksess. Regnskapet for 2013 viste 13,6 millioner i underskudd av en omsetning på 21,3 millioner.

I august i fjor uttalte Per Espen Watle til Finansavisen at de hadde som ambisjon å gå i pluss i 2014. Det gikk ikke. Omsetningen i nettbutikken økte dog fra 19,4 til 24 millioner.

Watle innrømmer at det ble underskudd i fjor også - om enn mindre enn året før. I fjor høst var han sikker på at 2015 ville gi kraftig omsetningsløft og overskudd i regnskapet. Nå er konklusjonen at det er en mulighet for overskudd i år.

Flere nyheter Idar Vollvik vil ha ti millioner for et nummer
Nær medarbeider forlater Vollvik Har begjært Vollvik-selskap konkurs