Volodin: - Vil føre til global katastrofe

Lederen for den russiske Statsdumaen, Vjatsjeslav Volodin, sier i en uttalelse at flere våpenforsyninger til Kyiv vil føre til en global katastrofe.

SJEFEN: Vjatsjeslav Volodin er leder av den russiske Statsdumaen. Foto: Statsdumaen / AP / NTB
SJEFEN: Vjatsjeslav Volodin er leder av den russiske Statsdumaen. Foto: Statsdumaen / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver det russiske, statseide nyhetsbyrået Tass søndag.

Volodin truer også med at Russland vil bruke kraftigere våpen, som en respons på våpenleveransene.

- Leveranser av offensive våpen til Kyiv-regimet vil føre til en global katastrofe. Hvis Washington og Nato-landene leverer våpen som blir brukt til å angripe sivile byer og erobre territoriene våre, vil dette føre til gjengjeldelsestiltak som bruker mer kraftige våpen, skriver han i sin Telegram-kanal.

Han kommer også med stikk til medlemmer av kongressen i USA, Forbundsdagen i Tyskland og Frankrikes nasjonalforsamling:

- Dere bør forstå deres ansvar overfor menneskeheten, sier han og fortsetter:

- Med sine beslutninger leder Washington og Brussel verden inn i en forferdelig krig. En helt annen type fiendtligheter enn i dag, når angrep utelukkende utføres på militær og kritisk infrastruktur som brukes av Kyiv-regimet. Gitt den teknologiske overlegenheten til russiske våpen, så må utenlandske politikere forstå. Dette kan ende i en tragedie på global skala som vil ødelegge landene deres.

Det er ikke første gang ledere i Russland går hardt ut mot Vesten, og kommer med trusler om en eskalering av våpenbruk og krigen generelt. I desember kom Russland-president Putin selv med atomvåpentrusler, mens norske eksperter beskrev det som «gammelt nytt».

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen sa til Dagbladet den gang at det som kanskje er den viktigste hensikten med Putins uttalelser er for å legitimere, og sikre sin egen oppslutning internt i Russland.

- Den andre hensikten er et forsøk på å skremme Vesten fra å gi militær støtte, og særlig mer avanserte våpen, som stridsvogner, langtrekkende missiler og fly. Men det har feilet i ganske stort omfang, sa Hågen Karlsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer