Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Volvo + Volkswagen= Sant?

Spekulasjonene om samarbeid mellom Volvo og Volkswagen har fått ny kraft, etter et møte mellom sjefer fra de to selskapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volvos pressesjef Mats Edenborg belkrefter at det var et møte mellom Volkswagens styreformann Ferdinand Piech og volvosjefen Leif Johansson i Göteborg fredag. Men han vil ikke kommentere innholdet i samtalene.

Andre volvokilder toner ned samtalene, og benekter at en fusjon skal være på gang.

Næringslivsavisen Wall Street Journal skrev onsdag at de to selskapene hadde innledet samtaler om en samarbeidsavtale som på sikt kunne resultere i en fusjon. Volkswagen-talsmenn i Tyskland nekter å kommentere oppslaget i Wall Street Journal, som førte til kraftig stigning i verdien på VW-aksjer.

Tidligere i år ble det spekulert i internasjonal presse om at Volkswagen først og fremst var interessert i Volvos lastebilselskap og senere i Scania. Både Volvo og Scania er blant verdens ledende produsenter av tunge lastebiler.

Volvosjef Leif Johansson har gjentatte ganger fått spørsmål om Volvo er på jakt etter en partner, men han har hver gang benektet at en fusjon med noe annet bilselskap skulle være aktuelt.

(NTB-TT-Reuters)

STORE: VW har allerede sikret seg Rolls Royce og Skoda. Er Volvo neste på lista?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!