Volvo blir tiltalt

PARIS/OSLO (Dagbladet): Volvos franske filial Volvo France vil bli stilt for retten for «uaktsomt drap» på to små barn, forårsaket av en bremsefeil som fabrikken skal ha kjent til at finnes på mange biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skal ha skjult alvorlig bremsefeil

15. og 31. mai er direktøren for Volvo i Strasbourg og representanter for Volvo France innkalt til forhørsdommer Steffanus i Saverne, øst i Frankrike. De vil der bli etterforsket for «uaktsomt drap og medvirkning», skriver avisa Le Parisien.

17. juni 1999 kom Catherine Kohtz (50) kjørende i sentrum av byen Wasselonne. Plutselig mistet hun kontrollen, traff fortauet og kjørte på tre barn som lekte der. Patricia Jaeger, 10, døde momentant, Miguel Antunhs døde tre dager seinere og hans bror Grégory, 9, ble alvorlig såret.

Ikke trodd

- Ingen trodde noe på at jeg ikke hadde bremser lenger, forklarer Catherine Kohtz.

Hun ble først mistenkt, men dommeren ble skeptisk og ba om en grundig undersøkelse av bilen. Den påpekte alvorlige feil med bremsene. Den skyldes sannsynligvis en komponent som ble glemt ved monteringen.

Le Parisien har offentliggjort et dokument som viser at fabrikanten skal ha kjent til feilen i minst fire år og at den gjaldt hele 180000 biler.

- Volvo tok sjansen på å drepe barn for å beskytte sitt image. Det er utilgivelig, sier Kohtz' mann Hartmut, kunde hos Volvo siden 1980.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer