SOLGT: Det amerikanske, svenske og kinesiske flagget vaier over Volvohallen ved bilprodusentens hovedkvarter i Torslanda nær Göteborg. Volvo-eier Ford ble søndag enig med kinesiske Geely om et salg av det svenske bilselskapet. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix
SOLGT: Det amerikanske, svenske og kinesiske flagget vaier over Volvohallen ved bilprodusentens hovedkvarter i Torslanda nær Göteborg. Volvo-eier Ford ble søndag enig med kinesiske Geely om et salg av det svenske bilselskapet. Foto: Björn Larsson Rosvall / ScanpixVis mer

Volvo solgt til kinesiske Geely

Avtalen undertegnet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Avtalen om salg av Volvo Personvagnar fra Ford til kinesiske Geely ble undertegnet søndag.

- Jeg kan bekrefte at den endelige avtalen om salg av Volvo til Geely er signert, sier talsmann Per-Åke Fröberg i Volvo Personvagnar.

Søndagens avtale kommer etter nærmere to års forhandlinger mellom Volvo-eier Ford og kinesiske Geely.

For Ford frigjør salget midler til satsing på hovedmerket Ford i USA.

Geely har tidligere uttalt at at selskapet har til hensikt å beholde Volvo-navnet, og at Volvos hovedkvarter og produksjonsanlegg skal forbli i Sverige.

Geely-sjef Li Shufu har imidlertid også planer om en Volvo-fabrikk i Beijing som skal produsere biler for det kinesiske markedet.

Salget på det kinesiske markedet økte med 46 prosent til 13,6 millioner biler i fjor, og med det passerte Kina USA som verdens største bilmarked.



(NTB)