Volvo-toppsjef anklaget for drap

PARIS (Dagbladet.no): Volvos toppsjef, Hans-Olof Olsson, ble seint i går kveld satt under etterforskning for uaktsomt drap og skader av den franske forhørsdommeren Gabriel Steffanus. Volvo holdes ansvarlig for bremsefeil som forårsaket to barns død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsson, som er svensk statsborger, er satt under etterforskning som juridisk representant for moderselskapet. Sjefen for filialen Volvo France, Dirk Pissens, er ellerede satt under etterforskning i samme sak.

Det gjelder ulykken 17. juni 1999 i Wasselone der tre barn ble påkjørt på fortauet av Catherine Kohtz, som hevder at hun mistet kontrollen over bremsene. To av barna døde. En ekspert påviste bremsefeil på bilen, og det ble klart at Volvo hadde visst om dette.

Olsson møtte ikke selv opp hos forhørsdommeren i Saverne nær Strasbourg. Men fire personer fra Volvos ledelse var til stede, blant annet den franske ingeniøren Sophie Louis som jobber i Gøteborg.

Hun innrømmet at alle bilene, modell 850 TDI, ennå ikke var sjekket. Det gjenstår 500 biler i Frankrike. Alle eierne er blitt tilskrevet for to uker siden.

Volvo undersøker nå bilmodellen på sine verksteder og vil samarbeide «300 prosent» med de juridiske instansene i Frankrike.

vibeke.knoop.rachline@dagbladet.no