- Vond følelse før vi satte oss på toget

ELVERUM (Dagbladet): - Jeg ble borte da det smalt. Da jeg kom til hektene, kunne jeg ikke se Nils. Men fotsålene hans stakk opp fra en bagasjehaug i vogngangen. Han hadde masse blod i ansiktet. Jeg trodde ikke det var liv i ham, sier Helga Dæhlie (72) fra Alvdal. Hun hadde en vond fornemmelse før turen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Nils Dæhlie (75) var ikke død.

- Jeg ropte til ham og skrek stygt. Da våknet han, forteller Helga Dæhlie.

Ekteparet ligger på samme rom på Hedmark sentralsjukehus noen timer etter togtragedien. Hun er stygt forslått i ansiktet. Han har sydd et kutt i panna og har skadd skuldra.

- Vi er takknemlige for å ha sluppet så lett, sier hun.

Flyktet ut

Alvdal-paret, som er Bjørn Dæhlies tante og onkel, var på vei til datterens 40-årslag i Oslo da ulykken skjedde. De satt i den andre passasjervogna på sørgående tog. Vogna ble stående på skinnene etter kollisjonen.

Engelske ungdommer hjalp dem med jakker og bagasje og fulgte dem ut.

- Vi så flammene og hørte folk rope: «Kom bakover i toget! Det brenner!» Da vi kom ut, var det ei dame som lånte oss mobiltelefon så vi fikk ringt til datteren vår i Oslo, forteller Helga Dæhlie.

Sjokkert nevø Dæhlie
Sjokkert nevø Dæhlie Vis mer

Fikk ly

Etterpå fikk de ly i et privathus på Åsta sammen med mange andre forulykkede. Mens de ventet på ambulanser, fikk de høre en kvinnes hjerteskjærende beretning.

- Hun fortalte at beina til venninnen satt fast. Hun klarte ikke å få revet henne løs før hun måtte rømme fra vogna, sier Helga Dæhlie.

Når kvelden senker seg over togtragedien og Hedmark, er ulykkens grusomhet gått opp for ekteparet. De takker ungdommene som hjalp dem.

Og Helga forteller:

- Jeg hadde en vond fornemmelse før jeg satte meg på toget i dag.

OVERLEVDE: Helga (72) og Nils Dæhlie (75) ble skadd i togulykken. De er takknemlige for at de slapp så lett, og berømmer ungdommer som hjalp dem ut etter togkollisjonen.