Vond ventetid

Knut Nilsen (62) trenger tre nye årer for at hjertet skal fungere som normalt. Men Knut må vente i to- tre måneder på en plass på operasjonsbordet på Ullevål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette til tross for at den offentlige stiftelsen Hjertesenteret i Oslo har ledig plass på dagen, for kommuner som vil kjøpe hjertesyke ut av køen.

Men Ullevål sykehus eies av Oslo kommune - og Oslo kommune vil ikke betale for Knut. Derfor sitter det nå et engstelig ektepar i en drabantby utenfor Oslo.

- Vi mistet datter, svigersønn og barnebarn i «Scandinavian Star»-ulykken i 1990. Jeg har ingen flere å miste, sier Synnøve Kinneberg Nilsen (58) engstelig. Ekteparet Nilsen skulle dratt til Spania, sol og varme for Knuts vonde rygg, men reisen må utsettes til Knut får plass på operasjonsbordet. For hjertet.

Hentet i ambulanse

Knut har hatt høyt blodtrykk og høyt kolesterol i flere år. I høst fikk han smerter i brystet. Knut ble henvist til Ullevål sykehus, som ikke fant noe galt.

Men 5. oktober ble brystsmertene så ille at han ble kjørt i ambulanse til Aker sykehus.

- Du skulle ikke ventet, men ringt 113 med en gang, sa ambulansefolka. Da hadde vi kjørt deg direkte til Ullevål. Men smertene roet seg etter tre tabletter med nitroglyserin, og da var ikke situasjonen akutt nok for Ullevål, sier Knut.

Et nytt opphold på Aker måtte til før Knut fikk diagnosen. Problemet er ventetida, depresjonen og angsten.

Ny ordning

- Jeg hadde gledet meg til å bli pensjonist, til tida med kona, barn og barnebarn, sier Knut.

<B>SPENT PÅ FRAMTIDA : </B> Knut Nilsen (62) førtidspensjonerte seg og gledet seg til å bo i nyinnkjøpt leilighet i Spania. Nå er han redd helsa ikke holder ut ventetida.