- Vondt å bli kalt gravskjender

- Det er voldsomt hardt å bli oppfattet som en gravskjender når man har ønsket å være åpen og vise ansikt. Men jeg angrer ikke. Det sier direktør i Jernbaneverket, Steinar Killi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som øverste sjef for Jernbaneverket og sikkerheten på jernbanenettet i Norge må han ta et tungt ansvar etter ulykken på Åsta, som krevde 19 menneskeliv.

Timene og dagene etterpå ble han bombardert med spørsmål om årsak. Killi valgte fra første stund å være tilgjengelig og svare på spørsmål.

- Vi ville vise ansikt og knytte ulykken til et ansvar. Derfor er det veldig vondt å bli oppfattet som gravskjender, sier Killi.

Det er den massive kritikken av den foreløpige ulykkesrapporten han har i tankene. Da uhellskommisjonen på rekordtid laget en foreløpig rapport, valgte Killi å offentliggjøre den. Rapporten er blitt slaktet for skylde på en avdød.

- Vi var fullstendig klar over at rapporten kunne misbrukes og bli misforstått. Men jeg tok beslutningen om at vi skulle offentliggjøre den. Jeg angrer ikke, sier Killi, som likevel er svært forundret over den sterke kritikken fra media.

Inn i marg og bein

- Hvordan reagerer du på at også etterlatte kritiserer deg for å skylde på lokføreren?

- Det er veldig vondt at de pårørende oppfatter det slik. - Dette er den tøffeste situasjonen jeg har opplevd som leder. Det går ikke an å legge den av seg når du kommer hjem; den går inn i marg og bein. Jeg føler at jeg har et stort ansvar. Det er jo helt feil at uhellskommisjonen frifinner oss helt. Derfor har jeg satt i gang en rekke tiltak i Jernbaneverket allerede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer