Barneministeren:

- Vondt å lese om «Per»

Historien til «Per» (11) i Grimstad har gjort inntrykk på barneminister Kjell Ingolf Ropstad og barneombud Inga Bejer Engh.

SKOLEMARERITT: 11 år gamle «Per» har ikke vært på skolen siden oktober 2017. Grimstad kommune er blitt pålagt over 80 tiltak på skolen «Per» var elev. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SKOLEMARERITT: 11 år gamle «Per» har ikke vært på skolen siden oktober 2017. Grimstad kommune er blitt pålagt over 80 tiltak på skolen «Per» var elev. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Saker som den om «Per» er vonde å lese. Barn skal oppleve trygghet, og har rett til et trygt og godt skolemiljø. En barndom med mye mobbing kan få helt hjerteskjærende konsekvenser, som angst, depresjon posttraumatisk stress-syndrom, selvmordstanker og selvmordsforsøk. Vi har et ansvar for å sikre barnas beste, og å gi dem en trygg og god barndom som de kan bygge livene sine videre på, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

Forrige helg publiserte Dagbladet flere artikler om 11 år gamle «Per», og flere andre barn i Grimstad, som har hatt det vanskelig på skolen. «Per» har fått diagnosen Posttraumatisk stresslidelse (PTSD), og har ikke våget å gå skolen siden oktober 2017. Nå går foreldrene til søksmål mot skoleeier – Grimstad kommune.

- Skolen, som en sentral del av barndommen, må derfor være, og oppleves, som trygg for alle barn. Ingen har lov å snu seg bort. Kommunene og skolene har et lovpålagt ansvar for å forebygge og håndtere mobbing, sier Ropstad, som er klar på at han ikke kan gå inn i enkeltsaker.

- Jeg mener at vi alle, særlig de av oss som er foreldre, har et ansvar for å se barna rundt oss, og å bry oss. Vi må også huske på hvordan vi omtaler andre mennesker, og hvordan vårt språk og væremåte kan påvirke barna, sier barneministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.