Barneministeren:

- Vondt å lese om «Per»

Historien til «Per» (11) i Grimstad har gjort inntrykk på barneminister Kjell Ingolf Ropstad og barneombud Inga Bejer Engh.

SKOLEMARERITT: 11 år gamle «Per» har ikke vært på skolen siden oktober 2017. Grimstad kommune er blitt pålagt over 80 tiltak på skolen «Per» var elev. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SKOLEMARERITT: 11 år gamle «Per» har ikke vært på skolen siden oktober 2017. Grimstad kommune er blitt pålagt over 80 tiltak på skolen «Per» var elev. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Saker som den om «Per» er vonde å lese. Barn skal oppleve trygghet, og har rett til et trygt og godt skolemiljø. En barndom med mye mobbing kan få helt hjerteskjærende konsekvenser, som angst, depresjon posttraumatisk stress-syndrom, selvmordstanker og selvmordsforsøk. Vi har et ansvar for å sikre barnas beste, og å gi dem en trygg og god barndom som de kan bygge livene sine videre på, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

Forrige helg publiserte Dagbladet flere artikler om 11 år gamle «Per», og flere andre barn i Grimstad, som har hatt det vanskelig på skolen. «Per» har fått diagnosen Posttraumatisk stresslidelse (PTSD), og har ikke våget å gå skolen siden oktober 2017. Nå går foreldrene til søksmål mot skoleeier – Grimstad kommune.

- Skolen, som en sentral del av barndommen, må derfor være, og oppleves, som trygg for alle barn. Ingen har lov å snu seg bort. Kommunene og skolene har et lovpålagt ansvar for å forebygge og håndtere mobbing, sier Ropstad, som er klar på at han ikke kan gå inn i enkeltsaker.

- Jeg mener at vi alle, særlig de av oss som er foreldre, har et ansvar for å se barna rundt oss, og å bry oss. Vi må også huske på hvordan vi omtaler andre mennesker, og hvordan vårt språk og væremåte kan påvirke barna, sier barneministeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer