SYK:  Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela (94) er innlagt på et militært sykehus i Pretoria i Sør-Afrika. Tilstanden skal være alvorlig, men ikke livstruende.
Foto:Keith Hammett
SYK: Sør-Afrikas tidligere president Nelson Mandela (94) er innlagt på et militært sykehus i Pretoria i Sør-Afrika. Tilstanden skal være alvorlig, men ikke livstruende. Foto:Keith HammettVis mer

- Vondt å se Nelson Mandela

Graça Machel, kona til Nelson Mandela sier det er vondt å se Mandelas aldring. 94-åringen er nå innlagt på et militær sykehus i Pretoria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 94 år gamle Nelson Mandela er nå innlagt ved et militærsykehus i hovedstaden Pretoria i Sør-Afrika. Tilstanden til 94-åringen skal ikke være livstruende, men han behandles for en alvorlig infeksjon. Mandela har de siste tre dagene vært innlagt ved 1. Military Hospital i Pretoria.

Legene ved sykehuset har tidligere beskrevet tilstanden som «normal for alderen».

Alvorlig Nelson Mandela blir behandlet for en alvorlig infeksjon.

Graça Machel, som Nelson Mandela giftet seg på sin 80-årsdag i 1998, sier til eNews Channel Afrika at det er vondt å se Nelson Mandela i den tilstand han nå er i.

- Jeg mener, denne ånden og denne gnisten, du ser at noe er det falming, sier hun til eNews Channel Afrika.

Graça Machel beskriver det som nå skjer med Nelson Mandela som vondt og smertefullt.

- Du forstår og vet det må skje, sier hun.

Tause Sikkerheten ved 1. Military Hospital i Pretoria er skjerpet.

Legene ved sykehuset ønsket i kveld ikke å si noe om prognosene for behandlingen av Nelson Mandela. Men ifølge mediene i Sør-Afrika skald et ikke være noen umiddelbar fare for livet.

Nelson Mandela ble også innlagt på sykehus tidligere i år. Han fikk da utført et mindre kirurgisk inngrep, etter langvarig mageproblemer.

I januar 2011 lå han to netter på et privat sykehus i Johannesburg. Da hadde Nelson Mandela en alvorlig luftveisinfeksjon.

Mandela ble diagnostisert med tuberkulose i 1988 mens hans sonet på Pollsmoor fengsel i Cape Town. Dit ble han overført etter 18 år på fangeøya Robben Island utenfor Cape Town.