Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vondt å være langt unna familien

Navarsete var i USA da hun fikk vite om storbrannen i hjembygda.

VONDT: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete bor i Lærdal kommune, hvor det i går brøt ut storbrann. Her er hun fotografert under Senterpartiets landsmøte i i Loen Sogn og Fjordane. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
VONDT: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete bor i Lærdal kommune, hvor det i går brøt ut storbrann. Her er hun fotografert under Senterpartiets landsmøte i i Loen Sogn og Fjordane. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senterparti-leder Liv Signe Navarsete bor i Lærdal kommune i Sogn og Fjordanen, hvor det i går kveld brøt ut storbrann.

Brannen har herjet ukontrollert gjennom natta, og brannvesenet har fremdeles ikke kontroll på flammene. Først da dagslyset kom, ble omfanget av katastrofen avdekket. Store deler av tettstedet Lærdalsaøyri ligger i ruiner, et titalls bolighus skal ha brent ned.

Da brannen brøt ut, var Navarsete på reise med Stortingets utenriks- og forsvarskomite i USA. Dagbladet har ikke lykkes å komme i kontakt med henne, men på sin Facebook-side skriver hun:

- Det er vondt å være langt unna familien og se katastrofen som har utviklet seg hjemme i Lærdal. Jeg tenker på alle som er rammet og har mistet hus og hjem, og håper at ingen er alvorlig skadet. Ta vare på hverande i denne vanskelige tiden!  
 
Navarsete bor i Lærdal sammen med mannen Lars Petter Nesse (Sp), som er tidligere varaordfører i kommunen. Navarsete er er fra Sogndal, og ble som tobarnsmor i 1992 enke da ektemannen brått falt om med hjerteinfarkt. Hun har nå voksne barn.
  Ulmebranner I formiddag sa ordfører i Lærdal, Jan Geir Solheim (Sp), at situasjonen fortsatt er uoversiktlig i Lærdal.

- Vi har et strømnett som det vil ta flere dager å få fiksa. Telenettet er nede og kloakksystemet sliter, sier Solheim til Dagbladet.

- Per nå har vi 25 ulmebranner og ei fjellside der det brenner flere hundre meter oppover, fortsetter ordføreren.

Han forteller at brannmannskap fra nabokommunene og fra Bergen nå bistår i slokningsarbeidet, og at de har håp om å få en endelig kontroll i løpet av dagen.

Gikk tom for medisiner - Men vi er avhengig av helikopter for å kunne få slukket i fjellsida, sier ordføreren.

Totalt har mellom 310 og 320 personer blitt logga inn på sykehuset, opplyser ordføreren.

- Cirka 70 av disse er til behandling. Vi har gått tom for medisiner, men fått påfyll, og nå er mye medisiner på vei, sier Solheim.

VONDT: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete bor i Lærdal kommune, hvor det i går brøt ut storbrann. Her er hun fotografert under Senterpartiets landsmøte i i Loen Sogn og Fjordane. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
VONDT: Senterparti-leder Liv Signe Navarsete bor i Lærdal kommune, hvor det i går brøt ut storbrann. Her er hun fotografert under Senterpartiets landsmøte i i Loen Sogn og Fjordane. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart