- Vondt og sårt å høre rasismefleip

SOGNDAL (Dagbladet): - Det har vært voldsomt tøft, til tider en nesten umenneskelig påkjenning. Men dette er ingen ting mot den redselen Arve følte, sier Kari Beheim Karlsen når rettssaken i Indre Sogn herredsrett er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arves mor reagerer spesielt på forsvarsadvokat Tor Erling Staffs til tider noe fleipete tone om rasisme.

- Det råder et antirasismehysteri, hevdet Staff i går, og slo fast at klienten hans ikke mener noe galt, «når han sier negeren eller hva det er han sier». Han fortalte også at han vet om en mann fra Østen som han kaller «den lille gule».

- Sårt

- For meg er det både vondt og sårt. Når Arve opplevde rasismen og truslene var det dødsens alvor. Det gjorde rett og slett vondt. Det var flere anledninger i retten. Da tenkte jeg på Arve og hans opplevelser og det var ikke moro, sier Kari Beheim Karlsen.

Provosert

I ni lange dager har hun fulgt straffesaken mot de to 19-åringene.

- Har du fått de svarene du håpet på?

- Jeg føler at jeg vet mer nå enn jeg gjorde før rettssaken. Det er jo fortsatt et åpent rom når det gjelder hva som skjedde, de minuttene, de sekundene, ved elva. Men jeg føler at jeg vet mer, uten at jeg vil si konkret hva det er jeg vet.

  • Førstestatsadvokat Jan Hoel la ned påstand om henholdsvis tre og to års fengsel for de to 19-åringene som er tiltalt for vold, trusler og rasisme.