- Vøringsfossen skal sikres bedre

Russisk kvinne falt i fossen og døde i dag.

182 METER: Vøringsfossen har et totalt fall på 182 meter. Flere turister har omkommet her de siste åra. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
182 METER: Vøringsfossen har et totalt fall på 182 meter. Flere turister har omkommet her de siste åra. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Søndag omkom en russisk kvinne i 50-årene etter et fall i Vøringsfossen i Hordaland. Ordfører i Eidfjord kommune sier at sikringsarbeidet starter i år.

Den russiske turisten var i følge med andre, men politiet ønsker ikke å gå ut med detaljerte opplysninger om reisefølget. Trolig falt hun fra et av utkikkspunktene øverst i den over hundre meter dype fossen.

- Det er veldig trist og tragisk, og mine tanker går til de nærmeste. Jeg håper at man nå kan komme i gang med sikring av området, slik at vi kan unngå slike ulykker i framtiden, sier ordfører Anved Johan Tveit til NTB.

Utfordrende redningsarbeid En engelsktalende turist meldte ifra om hendelsen klokken 13.45 søndag ettermiddag. Kvinnen var ikke alene da ulykken skjedde, ifølge Hordaland politidistrikt.

Røde Kors og mannskaper fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) bidro til å få hentet kvinnen ut. Opprinnelig skulle den døde kvinnen hentes med et ambulansehelikopter, men vind i området gjorde dette vanskelig.

Ifølge VG lå kvinnen i elva i flere timer før hun ble fløyet ut.

Det er foreløpig usikkert hvilket sted kvinnen har falt fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer