Vormedal slutter i Kapital

Journalist Tor Inge Vormedal slutter nå i bladet Kapital. Vormedal har stått sentralt i Dagens Næringslivs avsløringer av aksjeskandalen knyttet til Aker Brygge Invest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Næringsliv har beskyldt Vormedal for både å blande kortene som journalist og investor, og for å ha tatt imot bestikkelser. Igår mottok Kapital-redaktør Trygve Hegnar oppsigelsen fra Vormedal.

- På grunn av den enorme medieoppmerksomheten saken nå har fått ser jeg at den er blitt en belastning for Kapital. Mange av de opplysningene som er kommet fram om Aker Brygge Invest har vært helt ukjente for meg, sier Vormedal til Dagbladet.no.

Vormedal innrømmer allikevel at det ikke bare er medieoppmerksomheten som gjør at han nå sier opp.

- Jeg har feilvurdert min tilknytning til mine kilder i Aker Brygge Invest. Jeg ser at dette er en belastning for Kapital.

Kapitals advokat Per Danielsen sier at Vormedals oppsigelse ikke påvirker det planlagte søksmålet mot Dagens Næringsliv.

- At Vormedal innrømmer å ha tatt for lett på noen kilder forandrer ikke hva saken gjelder. Den gjelder beskyldningene om korrupsjonslignende forhold, at han skal ha mottatt aksjer for å ikke å trykke sensitive opplysningner, sier Danielsen til Dagbladet.no.

Hegnar fornøyd

Trygve Hegnar sier at han er meget fornøyd med avgjørelsen. Tidligere har han kalt beskyldningene mot Kapital og Vormedal for «et svinete angrep».

- Med de siste avsløringer i Dagens Næringsliv var det umulig for Tor Inge Vormedal å fortsette som journalist i Kapital, sier Hegnar til Hegnar Online. Hegnar Media har bedt Arthur Andersen granske alle forhold vedrørende Vormedals aksjehandler.

Ifølge Vormedal sa han opp av egen fri vilje og er ikke blitt bedt av Hegnar å gjøre dette. Han hevder også at gårsdagens oppsigelse ikke har noe å gjøre med de nye avsløringene i DN i dag.

- Jeg tok avgjørelsen i helgen. DN skriver at jeg tok i mot aksjer, men jeg ville jo ikke ha de aksjene. Med en gang jeg oppdaget at jeg sto i aksjeprotokollen ba jeg om å bli fjernet.

Hva gjør du nå?

- Jeg vet ikke, har du noen forslag?

«EN HEKSEPROSESS»: - Denne saken har vært et sant mareritt. Det er rett før de begynner å liste opp kommafeilene mine, sier tidligere Kapital-journalist Tor Inge Vormedal.