<strong>DYR:</strong> Voss jernbanestasjon.
Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
DYR: Voss jernbanestasjon. Arkivfoto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Voss stasjon seks ganger dyrere enn planlagt

Oppgraderingen skulle koste 55 millioner kroner. Nå har regningen kommet opp i 344 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da Jernbaneverket ba om 70,5 millioner kroner i ekstrabevilgning i revidert nasjonalbudsjett, vanket det kjeft i stedet for kroner, skriver Bergens Tidende. Samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) ga etaten klar beskjed om å skjerpe seg.

Jernbaneverket innrømmer at både planlegging, forarbeidet og gjennomføringen har vært dårlig. Allerede ett år etter byggestart var budsjettet doblet.

Og det er ikke bare kostnadene som har økt, også byggeperioden blir lengre enn planlagt. Stasjonen skulle vært ferdig denne våren. Nå er håpet at arbeidet kan avsluttes til jul.

Noe av det som har skapt problemer, er at ingen hadde sjekket tilstanden til kjøreledningen, og det viste seg at hele anlegget måtte byttes. Også oppgradering av signalanlegg og annen infrastruktur har vært dyrere og mer komplisert enn planlagt.

En stund løp kostnadene løpsk så til de grader at Jernbaneverket vurderte å stanse hele prosjektet. Men det skal altså fullføres, selv om etaten nå må ta deler av regningen.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer