- Vossabunaden er den flotteste

- Norges fineste bunad? Det er uten tvil vossabunaden, gliser vossing og bunadselsker Arne Hjeltnes (35). - Bare spør damene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IVRIG BUNADGUTT: - Damer liker menn i bunad. Jeg har allerede slitt ut én, smiler Arne Hjeltnes, som selvsagt har ikledd seg Norges fineste bunad - vossabunaden.

Han har allerede rukket å slite ut én bunad, og har nettopp fått sydd seg en ny - av ei bondekone og bunadskjenner på Voss. Ingen anledning synes for stor eller liten til å bruke den kjente vossabunaden for TV2-kjendisen.

Allerede i kveld ikler han sin nyervervede bunad, på vossingene i Oslos egen private smalahovefest.
- Jeg er utrolig glad i bunaden min. Personlig synes jeg den er det flotteste festplagget som finnes. Med bunad er du alltid kledd, sier Arne fornøyd.

Ingen over...

Som vossing er man yndet til å tro at Arne Hjeltnes ble født med bunad, men den første bunad fikk han først for 12 år siden da han avsluttet studiene ved BI i Sandvika.

- Jeg fikk valget mellom bunad og smoking, hvis du kan kalle det et valg da. For det første er bunaden et personlig festplagg med lokal forankring. For det andre koster den mer enn en smoking og skaper mye større oppmerksomhet blant damene, sier Hjeltnes.

20 000 kroner

Rundt 20 000 kroner koster den staselige herrebunaden med sølv.

Men Arne er ikke den eneste i familien som er glad i bunad. Både samboer Cathrine (Gerkhen) og de to døtrene Ømjer (5) og Ingeborg (2) har egne bunader.

Mens jentene har vossabunad, ikler mamma seg beltestakk fra Telemark. Tre mot én er kanskje feigt, men ifølge Arne er vossabunaden Norges flotteste bunad.