VR-teknologi kan gi guttene matte-løft

- Godt alternativ til gutter som mister konsentrasjonen på skolen, men som ellers kan sitte i timevis å spille, sier Mathilde Tybring-Gjedde.

VR-TEST: 11-åringene Olaf Bror Heibo-Tobiasson (t.v.) og Marius Redær Hernæs på Slemdal skole i Oslo er blant dem som har testet VR-briller i matematikkundervisningen. Her sammen med stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen / Høyre
VR-TEST: 11-åringene Olaf Bror Heibo-Tobiasson (t.v.) og Marius Redær Hernæs på Slemdal skole i Oslo er blant dem som har testet VR-briller i matematikkundervisningen. Her sammen med stortingsrepresentant Mathilde Tybring-Gjedde. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen / Høyre Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mathilde Tybring-Gjedde, Høyre-representant i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget vil ta initiativ til at flere kommuner og skoler prøver ut ny teknologi, for eksempel VR-briller.

- Jenter har i alle år prestert bedre enn gutter på skolen. Men konsekvensene av kjønnsforskjellene er større enn noensinne. De som sitter bakerst i klasserommet står i fare for å falle fra hvis ikke undervisningen tilpasses bedre, sier Mathilde Tybring-Gjedde.

Stoltenberg-utvalget

Mandag legger Camilla Stoltenberg fram resultatet av arbeidet i utvalget hun har ledet, der mandatet fra Kunnskapsdepartementet er «å samle kunnskap om hvorfor kjønnsforskjeller i skolen oppstår, og komme med forslag til hva som kan gjøres for å motvirke dem.»

- Jeg gleder meg til å lese Stoltenberg-utvalgets rapport. Det er avgjørende at vi gjør mer for å motvirke forskjellene i skolen, og at vi tar i bruk flere verktøy i undervisningen som øker motivasjonen blant guttene, sier Mathilde Tybring-Gjedde.

I sitt eget univers

Høyre-representanten har tro på å ta i bruk ny teknologi for å variere undervisningen. Nylig besøkte hun Slemdal skole i Oslo, der sjetteklassingene har prøvd VR-briller i matematikktimene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer