Norwegian

Vraker Norge og spår Norwegian-konkurs

- Hvis de ikke klarte å tjene penger når oljeprisen var 40 dollar fatet, som i fjor, så er det uunngåelig når olja nå koster 80 dollar fatet.

DYSTER FRAMTID: Ryanair-sjef Michael O'Leary spår en dyster framtid for Bjørn Kjos og Norwegian. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB Scanpix
DYSTER FRAMTID: Ryanair-sjef Michael O'Leary spår en dyster framtid for Bjørn Kjos og Norwegian. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ryanair-sjef Michael O'leary varsler ifølge NA24 at selskapet vil vrake Norge i sin videre satsing.

- Vår satsing i Skandinavia vil være fra København og i Danmark. Det er ikke aktuelt å satse mer i Norge eller Sverige hvor de fortsetter å legge miljøskatt på fly, sier O'Leary i selskapets kvartalspresentasjon mandag, ifølge NA24.

O'Leary mener ifølge nettstedet at dette er en svært dårlig politikk. Han framstiller også passasjeravgiften som dobbeltmoralsk i et land «som tjener stort på å være en stor oljeeksportør».

- Hvis du skatter lufttransport, straffer du veksten. Men i Danmark, hvor de har sagt at de ikke vil innføre slik skatt, er det sannsynlig at vi vil gjenåpne basen i København, sier han.

Spår Norwegian-død

Samtidig kommer han mandag morgen med nok et stikk mot lavpriskonkurrent Bjørn Kjos og Norwegian, som han mener kan vente seg dystre utsikter i vinter.

I et intervju med CNBC sier O'leary at han tar for gitt at flere av hans europeiske rivaler kommer til å gå konkurs i løpet av kommende vinter, som følge av de økte oljeprisene.

- Det er klart at 80 dollar per oljefat kommer til å ta knekken på europeiske selskaper i vinter, sier han og understreker at et slikt scenario forutsetter at oljeprisene holder seg på dagens høye nivå.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer