Snus med smak:

Vraker omstridt snusforslag

Helse- og omsorgsdepartementets nye tobakkstrategi, som legges fram til våren, vil ikke inneholde et forbud mot smakstilsetning i snus.

SNUSFORSLAG: Det var fryktet at Helse- og omsorgsdepartementets nye tobakkstrategi ville inneholde et forbud mot snus med smak. Dette forslaget er nå vraket. FOTO: NTB Scanpix
SNUSFORSLAG: Det var fryktet at Helse- og omsorgsdepartementets nye tobakkstrategi ville inneholde et forbud mot snus med smak. Dette forslaget er nå vraket. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helse- og omsorgsdepartementet jobber med en ny tobakksstrategi for å redusere tobakksbruken i Norge, med mål om en generasjon uten tobakksavhengighet.

Det har vært bekymring rundt at når strategien legges fram til våren, så vil et av tiltakene være å forby smakstilsetning i snus. Nå har imidlertid Frp fått gjennomslag i regjeringen for sitt nei til et slikt forbud.

Men når regjeringen legger fram den nye strategien vil den ikke inneholde et forbud mot smakstilsetninger i snus.

- Snus er beviselig langt mindre helseskadelig enn røyking. Fremskrittspartiet mener derfor det er fornuftig å støtte opp om et bredt tilbud av snusprodukter, både med og uten nikotin, for å gi et mindre helseskadelig alternativ til dem som i dag røyker.

- Å få røykere over på alternative nikotinprodukter som snus er god helsepolitikk, sier sier helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen (Frp).

Ikke veien å gå

Hun sier at Frp mener forbud mot smakstilsetninger i snus ikke er veien å gå for å redusere tobakksbruken i Norge.

- Vi er opptatt av at folk må få lov å ta egne valg, og at vi som samfunn må legge til rette for sunnere og bedre alternativer. Derfor ville det vært helt meningsløst å forby halvparten av snusproduktene i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer