<strong>INNRØMMER HASJ-PROOBLEMER:</strong> Nominasjonskomiteen i Østfold Ap ønsker ikke fire nye år på Stortinget for Tor Erik Forsberg etter at han fortalte om sine rusproblemer.
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
INNRØMMER HASJ-PROOBLEMER: Nominasjonskomiteen i Østfold Ap ønsker ikke fire nye år på Stortinget for Tor Erik Forsberg etter at han fortalte om sine rusproblemer. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer

Vraker stortingsmann etter hasjrøyking

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) hevder han brukte cannabis for å takle livskriser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et intervju med lokalavisa Sarpsborg Arbeiderblad forteller Forsberg åpent om problemene som har ført til at fylkeslagets nominasjonskomité har unnlatt å føre han opp blant 20 kandidater til fire nye år på Stortinget.

Avisa skriver at Forsberg har valgt å være åpen om angst og rusproblemer overfor nominasjonskomiteen og parlamentarisk leder Helga Pedersen.

- Jeg beklager fullt ut det tillitsbruddet det er at jeg har brutt loven. Det er ikke andre lover for stortingsrepresentanter enn for andre, sier han til sa.no.

Mistet samboer Forsberg forteller at han mistet samboeren i et tragisk dødsfall for åtte år siden. Over lengre tid skal han ha slitt med angst og søvnproblemer.

- Jeg røykte cannabis fordi det ga meg en medisinsk effekt. Jeg fikk slappet av og sove. Jeg hadde lange arbeidsdager og bare tre-fire timers søvn hver natt i flere måneder, sier han til avisa.

Ifølge Forsberg lot han cannabis fungere som erstatning for antidepressiva eller andre reseptbelagte legemidler.

Til Dagbladet sier Forsberg at han ikke ønsker å utdype mer rundt problemene før han har diskutert med en medierådgiver i Arbeiderpartiet.
- Måtte møte spøkelsene I fjor kom det et nytt dødsfall i familien.  På en komitéreise til USA med Stortingets arbeids- og sosialkomité i februar i år brøt han sammen. I ettertid har han gått til psykolog.

- Jeg har måttet konfrontere gamle spøkelser i livet mitt. Nå er jeg ferdig med det, sier han.

Fylkeslagets leder av nominasjonskomiteen legger ikke skjul på at rusbruken er direkte årsak til at Forsberg ikke foreslås gjenvalgt til Stortinget.

Enstemmig vraking - Thor Erik har åpent og ærlig, etter at vi fikk høre om det fra ulike hold, i samtaler fortalt at han har røykt cannabis inntil for tre uker siden. Etter de samtalene kom komiteen før helga enstemmig fram til at det ikke er forenlig med å ha en stortingsplass, sier nominasjonskomiteen leder Arne Øren til SA.

Forsberg har tidligere foreslått en avkriminalisering av mindre mengder narkotika til eget bruk

- Det er meningsløst å bruke politi og straff mot syke folk, uttalte Forsberg i 2009.

 

Thor Erik Forsberg:

• Født 02.04.1980 i Sarpsborg, Østfold

• Utdannet prosessoperatør

• Vararepresentant for Østfold, 2005 - 2009.

• Representant for Østfold, 2009 - 2013.

• Arbeids- og sosialkomiteen, 2009 - 2013

Kilde: Stortinget

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer