Vraker stortingsmann etter hasjrøyking

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) hevder han brukte cannabis for å takle livskriser.

INNRØMMER HASJ-PROOBLEMER: Nominasjonskomiteen i Østfold Ap ønsker ikke fire nye år på Stortinget for Tor Erik Forsberg etter at han fortalte om sine rusproblemer.
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
INNRØMMER HASJ-PROOBLEMER: Nominasjonskomiteen i Østfold Ap ønsker ikke fire nye år på Stortinget for Tor Erik Forsberg etter at han fortalte om sine rusproblemer. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et intervju med lokalavisa Sarpsborg Arbeiderblad forteller Forsberg åpent om problemene som har ført til at fylkeslagets nominasjonskomité har unnlatt å føre han opp blant 20 kandidater til fire nye år på Stortinget.

Avisa skriver at Forsberg har valgt å være åpen om angst og rusproblemer overfor nominasjonskomiteen og parlamentarisk leder Helga Pedersen.

- Jeg beklager fullt ut det tillitsbruddet det er at jeg har brutt loven. Det er ikke andre lover for stortingsrepresentanter enn for andre, sier han til sa.no.

Mistet samboer Forsberg forteller at han mistet samboeren i et tragisk dødsfall for åtte år siden. Over lengre tid skal han ha slitt med angst og søvnproblemer.

- Jeg røykte cannabis fordi det ga meg en medisinsk effekt. Jeg fikk slappet av og sove. Jeg hadde lange arbeidsdager og bare tre-fire timers søvn hver natt i flere måneder, sier han til avisa.

Ifølge Forsberg lot han cannabis fungere som erstatning for antidepressiva eller andre reseptbelagte legemidler.

Til Dagbladet sier Forsberg at han ikke ønsker å utdype mer rundt problemene før han har diskutert med en medierådgiver i Arbeiderpartiet. - Måtte møte spøkelsene I fjor kom det et nytt dødsfall i familien.  På en komitéreise til USA med Stortingets arbeids- og sosialkomité i februar i år brøt han sammen. I ettertid har han gått til psykolog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer