Vraket av jagerflyet som ble skutt ned over Syria funnet på 1300 meters dyp

Tyrkia tar nå saken til NATO.

FUNNET: Vraket etter det tyrkiske jagerflyet som ble skutt ned av Syria på fredag er nå funnet. Foto: EPA/STRINGER
FUNNET: Vraket etter det tyrkiske jagerflyet som ble skutt ned av Syria på fredag er nå funnet. Foto: EPA/STRINGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tyrkia vil nå ta saken til NATO etter at Syria skjøt ned et tyrkisk jagerfly på fredag, og tirsdag møtes NATO-landene for å diskutere hva som skal gjøres videre.

Søndag ble vraket av det tyrkiske jagerflyet funnet på 1300 meters dyp i syrisk farvann, melder Reuters.

- Tyrkia har bedt om rådslaging om den såkalte artikkel 4 i NATO-traktaten. Ifølge artikkel 4 kan hvert enkelt medlem av alliansen be om rådgiving dersom det ifølge medlemmet selv har fått sin territorielle integritet, politiske uavhengighet eller sikkerhet truet, sier talskvinne Oana Lungescu.

Sterk kritikk Utenriksminister Ahmet Davutoglu opplyser søndag at flyet var med i en test av Tyrkias nasjonale radarsystem da det ble skutt ned, og kommer med sterk kritikk av Syria. Han anklager Syria for å spre feilinformasjon om hendelsen.

- Syria ga ingen varselstegn før de skjøt ned flyet. De har skapt inntrykk av at de skjøt det ned fordi det krenket syrisk luftrom. Fra vårt perspektiv er det ikke tilfellet, sier han.

Davutoglu understreker at flyet var ubevæpnet, ikke sendte fiendtlige signaler, og at det var lett å identifisere som tyrkisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer