Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vraket av kona, utvist fra Norge

Nygift og lykkelig kom 22 år gamle Ali Sadaqat til Norge. Etter nesten fire års ekteskap tok kona ut skilsmisse, og påsto at ekteskapet hadde vært en bløff. Til tross for vitner som bekrefter noe annet, ble Ali for få dager siden kastet på glattcelle og transportert ut - etter seks år i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg fikk sjokk da kona ville skilles, men aksepterte valget hennes etter norsk lov. Da hun seinere anmeldte meg og sa at ekteskapet vårt var en bløff, falt hele tilværelsen sammen. Til tross for at jeg kan bevise at vi levde sammen som mann og kone, nekter Justisdepartementet å høre min versjon, sa en nedbrutt Ali Sadaqat (28) da Dagbladet møtte han noen dager før han ble påsatt håndjern, kastet på glattcelle og tvangssendt tilbake til Pakistan.

- Hevn

Også Alis svigerfamilie, eks-konas familie, tar avstand fra beskyldningen om at ekteskapet aldri har vært reelt.
- Her har myndighetene bestemt seg for å kaste ut Ali etter seks år basert på påstander fra en hevngjerrig kvinne. Selv om vi har mange bevis på at min søster ikke snakker sant, blir verken vi eller Ali hørt, sier svogeren Sasdar på vegne av familien.

Anmeldt

Sasdar bekrefter at Ali kom fra Pakistan i 1992 som gift mann.
Til sammen fire av de seks årene Ali bodde i Norge, var han gift med den norskpakistanske kvinnen, som også var hans kusine. Ifølge venner og familie skal Ali og kona ha levd sammen i et lykkelig ekteskap i en villa med hennes familie. Årsaken til skilsmissen skal være at hun hadde forelsket seg i en annen mann.

Kusinen søkte skilsmisse fra Ali, giftet seg på nytt - og anga sin tidligere ektemann til politiet. På denne bakgrunn ble Alis permanente oppholdstillatelse trukket tilbake. Utreisedato var satt til lillejulaften.
Ali har appellert både til justisminister Aud-Inger Aure og statsminister Kjell Magne Bondevik uten at det har nyttet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!