Vraket fordi hun har fødselspermisjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): Kristiansand kommune strøk sin eneste - og godt kvalifiserte - kvinnelige søker fra jobbintervju da de oppdaget at hun hadde fødselspermisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialkonsulent Gøril Hannås arbeider i innkjøpsavdelingen i Vest-Agder fylkeskommune, der hun har oppnådd meget gode resultater. Modellen innkjøpsavdelingen har utviklet har fått stor oppmerksomhet på landsplan. Hannås har også vært prosjektleder i «interkommunalt fellesinnkjøp», der Kristiansand kommune er med.

Da hun søkte på stillingen som innkjøpssjef i Kristiansand kommune, var hun eneste kvinne blant 19 søkere. Politikerne i Kristiansand har vedtatt at ved ansettelser av ledere skal kvinnelige søkere prioriteres.

- Det gikk lang tid uten at jeg hørte noe, så jeg kontaktet kommunen. Jeg ble fortalt at jeg først ble plukket ut til intervju, men at de kuttet meg ut da de oppdaget at jeg hadde fødselspermisjon, sier Gøril Hannås til Fædrelandsvennen. Kristiansand kommunes administrasjonssjef Egil Bjørgum vil ikke kommentere saken overfor lokalavisa.