Vraket Hollywood

Til tross for flere tilbud valgte Oscar-nominerte Berit Nesheim Norge framfor Hollywood. Nå skal hun lage film og TV-serie av de to første bøkene til krimforfatteren Karin Fossum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er flere som nærmest har blitt skuffet når de hører at jeg ikke skal regissere en utenlandsk film. De forventet seg i alle fall en svensk en, sier Berit Nesheim og ler.

Etter at «Søndagsengler» ble nominert til Oscar for beste utenlandske film tidligere i år, har tilbudene strømmet på. I tillegg til tre-fire spillefilmtilbud fra Hollywood, fikk hun fem manus fra Sverige og flere fra Danmark.

- Jeg fant ingen utenlandske manus som virkelig traff meg. Jeg måtte prioritere det som lå hjertet mitt nærmest, og da falt valget på Norge, forteller hun.

Attraktiv forfatter

Berit Nesheim skal både regissere og skrive manus basert på Karin Fossums to første kriminalromaner. «Evas Øyne» blir kinofilm, mens oppfølgeren «Se deg ikke tilbake!» blir TV-serie på NRK.

- Jeg ble veldig beæret, nærmest satt ut, da jeg fikk høre at Berit Nesheim valgte meg, sier en spent Karin Fossum.

Selv er hun belønnet med Riverton-prisen og Glassnøkkelen, Skandinavias gjeveste krimpris, for boka «Se deg ikke tilbake!». Karin har fått mange tilbud fra regissører som ønsker å filmatisere bøkene hennes, men er glad for at Berit Nesheim fikk jobben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer