Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vraket Sarpsborg og Drammen i politikampen

Få overraskelser fra Politidirektoratet.

POLITIHOVEDSETER: Det nye politidistriktet Øst skal ha sitt hovedsete i Ski. Foto: Mimsy Møller / Dagsavisen / Samfoto / NTB scanpix
POLITIHOVEDSETER: Det nye politidistriktet Øst skal ha sitt hovedsete i Ski. Foto: Mimsy Møller / Dagsavisen / Samfoto / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politidirektoratet har besluttet hvor hovedsetene i de 12 nye politidistriktene skal etableres fra nyttår. De store byene vant, men politidirektøren kom også med overraskelser.

I det nye politidistriktet Øst har Ski gått av med seieren. Politidirektoratet ønsket å legge hovedsetet til Sarpsborg. Hamar vant fram foran Gjøvik og Lillehammer i kampen om å bli hovedsete i Innlandet politidistrikt.

Tønsberg blir det nye hovedsetet i Sør-Øst og slo ut både Drammen, Skien og Hønefoss. I høringsrunden var Drammen foretrukket av Politidirektoratet. Ålesund er foretrukket framfor Kristiansund i Møre og Romsdal politidistrikt.

I tillegg blir Kirkenes, Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo nye hovedseter i hvert sitt politidistrikt.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård understreker at beslutningen om hovedsetene heller ikke betyr at alle fagmiljøer skal samles et sted i distriktet.

- Hvilke fagmiljøer som skal ligge hvor, vil bli klart gjennom lokale prosesser ledet av den nye politimesteren. Det er et mål å ta hele politidistriktet i bruk, sier Humlegård i en pressemelding.

(©NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media