Vraket Stordalens Ferrari

For tre dager siden lånte han hotellkonge Petter Stordalens Ferrari til nærmere 3 millioner kroner. I går frontkolliderte kunstsamler Jack Helgesen voldsomt med en møtende bil i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jørgen Tangnes

Situasjonen for føreren av personbilen, en Nissan, er alvorlig - men ikke livstruende. Mannen er innlagt på Ullevål universitetssykehus med hode-, bryst og beinskader. En passasjer er også lagt inn.

Det var tre dager siden at Petter Stordalen lånte bort sin Ferrari Maranello F550 til Jack Helgesen, som er en av Norges største kunstsamlere og kjennere av internasjonal moderne kunst.

- Jack ringte meg og spurte om å få låne Ferrarien, sier Petter Stordalen til Dagbladet.

Helgesen skulle til København for å møte danske kunstnere om utsmykning av Choice-kjedens nye hotell i København, som åpner i september. Som venn og rådgiver har Jack Helgesen lenge kjøpt kunst for Petter Stordalen.

Trodde det var spøk

Stordalen kjente ikke til ulykken da Dagbladet fikk kontakt med ham i går kveld.

- Jeg trodde det var en spøk inntil Jack selv ringte meg fra sykehuset. Jack sa han hadde det bra, men at han hadde kollidert med en Nissan. Etter det Jack kjente til, var det ingen alvorlige personskader. Jack sa farten hadde vært ganske lav, sier Stordalen.

Politiet opplyser at Helgesen og hans medpassasjer i Ferrarien ble sendt til Aker universitetssykehus med nakke- og ryggsmerter.

Det er foretatt tekniske undersøkelsen på kollisjonsstedet nederst i Maridalsveien i Oslo, og begge bilene er transportert til Biltilsynet i Oslo for undersøkelser. Politiet hadde seint i går kveld ikke kunnet gjennomføre avhør av de fire som satt i de to bilene.

Regnskyll

Ifølge politiet er det altfor tidlig å si noe om ulykkesårsaken. Men et kraftig regnskyll over Oslo like før ulykken kan ha gjort asfalten glatt.

Tidligere denne uka var en politibil og to personbiler involvert i en ulykke på omtrent samme sted.

Stordalens Ferrari er ingen billig farkost. En ny Ferrari Maranello F5050 koster i Norge nærmere 3 millioner kroner. Og noe av det første Jack Helgesen spurte om da han ringte Stordalen var om bilen var forsikret.

- Jeg ba ham glemme alt om penger og forsikring. Det viktigste er at det ikke er alvorlige personskader, sier Petter Stordalen.

VRAKET: Ingen ble livstruende skadd da de to bilene kolliderte.