Vraket tre kvinner - mann fikk toppjobb

Norges tre kvinnelige admiraler/generaler har blitt vraket. I dag utnevner Kongen i statsråd en mann som ny general i NATO.

VALGTE EN MANN:  Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og forsvarssjef Haakon Stephen Bruun-Hanssen valgte en mann, når Kongen i statsråd i dag utnevner Ketil Olsen som Norges nye general i NATO.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VALGTE EN MANN: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og forsvarssjef Haakon Stephen Bruun-Hanssen valgte en mann, når Kongen i statsråd i dag utnevner Ketil Olsen som Norges nye general i NATO. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får bekreftet at Kongen i statsråd i dag utnevner kontreadmiral Ketil Olsen som ny sjef for Norges militærmisjon i NATO.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og regjeringen hadde en unik mulighet til å få en kvinne inn i en av de absolutt mest attraktive toppjobbene i Forsvaret - sjef for Norges misjon i NATO - men de tre kvinnene som søkte ble alle vraket.

Eriksen valgte å følge innstillingen fra forsvarssjef Haakon Stephen Bruun-Hanssen, og vraket tre høyt kvalifiserte kvinner.

Vraket Verken generalmajor Kristin Lund (57), i dag FNs første styrkesjef og leder for UNFICYP på Kypros, kontreadmiral Elisabeth Natvig (55), sjef for Forsvarsdepartementets avdeling for forsvarspolitikk og langtidsplanlegging, eller kontreadmiral Louise Dedichen (51), sjef for Forsvarets høgskole, og som i de siste åtte år har sittet i Forsvarssjefens ledergruppe, ble funnet gode nok.

Stillingen ble utlyst i fjor høst, og søknadsfristen var 4. november. De fleste hadde trodd at regjeringen ville benytte muligheten til å utnevne en av de tre kvinnene til den ettertraktede stillingen som Norges general i NATO-hovedkvarteret. En ansettelse av Lund, Natvig eller Dedichen ville vært et klart signal om at likestilling også ble tatt på alvor av Forsvaret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.