Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vrakingen av Carl I. Hagen er uverdig og trist

Ord som ureint, råttent og ufint brukes om det politiske spillet for å fjerne Carl I. Hagen.

REAGERER STERKT: Eddie Chr. Thomas er skuffet over behandlingen av Carl I. Hagen og mener partigründeren er selvskreven som toppkandidat i Oslo. Foto: Christian Roth ChristensenFoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REAGERER STERKT: Eddie Chr. Thomas er skuffet over behandlingen av Carl I. Hagen og mener partigründeren er selvskreven som toppkandidat i Oslo. Foto: Christian Roth ChristensenFoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Jeg synes det er uverdig og trist. Det virker som om noen skal gi Hagen et siste stikk før han gir seg som politiker. De glemmer hvilken politisk kraft han er, sier Eddie Chr. Thomas i Gamle Oslo Frp.

Fire nekter Fire av Frp?s lokallag i Oslo nekter å akseptere vrakingen av Carl I. Hagen og fremmer nytt forslag om nestoren som toppkandidat.

Mandag kveld er det duket for kampvotering mellom Camilla Wilhelmsen og Carl I. Hagen på nominasjonsmøtet i Oslo Fremskrittsparti om hvem som skal være partiets nummer en i neste bystyreperiode.

Fremskrittspartiets lokallag i Gamle Oslo, Alna, Bjerke og Grünerløkka har alle varslet at de vil utfordre nominasjonskomiteen og fremme Carl I. Hagens kandidatur på nominasjonsmøtet.

Dagbladet har snakket med en rekke Frp-medlemmer i Oslo de siste dagene. De reagerer sterkt på behandlingen av partigründeren, som de mener er utsatt for et skittent politisk spill.

- Råttent gjort mot Carl som vi i Frp skylder alt, sier en ung Frp-er.

- Ufin behandling av en hedersmann. Carl I. Hagen fortjener ikke et sånt ureint spill, sier partikolleger.

Liknende uttrykk går igjen blant mange av dem Dagbladet har snakket med.

- Jeg er så drittlei mobbingen av politikere, sier Anne Helen Hjelmerud, leder i Søndre Nordstrand Frp.

- Det må være mulig å være uenige uten å krangle eller å bakvaske. Vi skal være glade for at noen stiller til valg og at Oslo Frp har to sterke kandidater som stiller seg til disposisjon, sier Hjelmerud.

Carl vs Raymond Styret i Gamle Oslo Frp er overbevist om at Carl I. Hagen er nøkkelen for å ta opp kampen med Raymond Johansen og Ap om makta i Oslo. 

- Vi trenger en toppkandidat som kan gå ut i krigen og matche storkanonene fra de andre partiene. Da trenger Oslo Frp politikere som har vært ute en vinternatt før. Carl I. Hagen er fortsatt er rett mann på rett plass, sier Eddie Chr. Thomas, medlem i Frp i 25 år.

- Hagen fronter politikken vår på en særdeles god måte.

Han har fortsatt en utmerket følelse for hvilke saker som fenger velgerne, det viser også hans arbeid de fire siste år i bystyret.

Den eneste begrunnelsen vi har fått for vrakingen av nåværende gruppeleder er at «Hagens tid er forbi». Dette rimer dårlig med hva vi lærer på Frps egne kurs i god organisasjonskultur, nemlig at man skal snakke opp sin egen kandidat, ikke rakke ned og stemple motkandidatene som «gått ut på dato» og anklage Hagen for manglende selvinnsikt, sier Thomas.

Aldersironi Nestlederen i Gamle Oslo Frp påpeker ironien i at Frp i regjering vil øke aldersgrensen i arbeidslivet til 75 år, mens Frp i Oslo risikerer å vrake Carl I. Hagen fordi han er 70 år.

- Forstå det den som kan, sier Thomas.

Wenche Olafsen, leder i Grünerløkka Frp, stusser også.

- Må si jeg er forundret over at noen mener Carl er for gammel. Han gjør en flott jobb for Frp. Jeg har ikke noe vondt å si om andre listekandidater, men for oss Grünerløkka Frp er Carl fortsatt førstekandidat, sier Olafsen.

Alna Frp går også inn for Carl I. Hagen.

- Vi har ingen ting imot Camilla Wilhelmsen. Hun er en flott representant for partiet. Men vi mener likevel Carl I. Hagen bør være vår toppkandidat. Han har bygget partiet og er en profilert nestor som vil gjøre en kjempejobb for oss. Vi ser ingen grunn til å skifte ham ut, sier Thomas Wiborg-Thune, nestleder i Alna Frp.

Mistenksomhet Eddie Chr. Thomas karakteriserer nominasjonsprosessen som en lukket og nærmest hemmelig affære.

- Da vi mottok det første utkastet med Hagen på 5. plass, trodde vi at det var fordi Hagen selv hadde gitt uttrykk for at han ønsket det. Først senere fikk vi vite at Hagen tvert imot hadde gitt klart uttrykk for at han ønsket førsteplassen, en opplysning vi ikke fikk fra komiteen.

Vi tror den ville stått seg bedre på mer åpenhet, en linje partiet forfekter i mange andre sammenhenger. Nå skaper man bare grobunn for mistanker og spekulasjoner, og det er ingen god ballast å ta med seg inn i en særdeles viktig valgkamp, sier Eddie Chr. Thomas. 

Veldig hyggelig - Jeg synes det er veldig hyggelig med støtteerklæringene fra våre lokallag og enkeltpersoner, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.
Frp-gründeren ønsker ikke å kommentere kritikken mot nominasjonskomiteen fra Gamle Oslo Frp.

- Jeg kan ikke se at det er gjort formelle feil i nominasjonsprosessen. Jeg regner med at nominasjonskomiteen setter øverst de personer de mener er best egnet.

- Ved forrige kommunevalg satte de meg på topp, i år er det to kandidater. Nå er det opp til nominasjonsmøtet mandag kveld til å ta avgjørelsen, sier Carl I. Hagen.

Begrunnelsen Frustrasjonen over nominasjonsprosessen var så stor at et enstemmig årsmøte 12. november i Gamle Oslo Frp vedtok å be nominasjonskomiteen begrunne overfor lokallagene forslaget til bystyreliste.

«Hvorfor 1.kandidaten fra 2011, som har gitt uttrykk for at han ønsker gjenvalg, er blitt vraket som listetopp. Nominasjonskomiteen bør samtidig offentliggjøre hvor mange forslag de enkelte kandidatene har fått og hvilke navn det er kommet inn forslag på, slik at lokallagene bedre kan tegne seg et bilde hvem som er aktuelle kandidater til de forskjellige plassene på listen.»

Nominasjonskomiteen skriver i sitt svar at den først vil begrunne sammensetningen av bystyrelista på nominasjonsmøtet 1. desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media