Vrakpant: 28 000 kroner

Slik får Kongressen fart på bilindustrien i USA igjen.

 NY FART:  Bilindustrien i USA har fått nytt blod på tann etter at Kongressen har sponset vrakpanten til 4 500 dollar - 28 000 kroner - for gamle bielr mot kjøp av en miljøvennlig modell. Her fra en bilforhandler i Los Angeles som frister med at en 100 dollars skranglekjerre nå er verdt 45 ganger så mye. Foto: AFP/GETTY IAMGES/SCANPIX.
NY FART: Bilindustrien i USA har fått nytt blod på tann etter at Kongressen har sponset vrakpanten til 4 500 dollar - 28 000 kroner - for gamle bielr mot kjøp av en miljøvennlig modell. Her fra en bilforhandler i Los Angeles som frister med at en 100 dollars skranglekjerre nå er verdt 45 ganger så mye. Foto: AFP/GETTY IAMGES/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny innbytteordning for gamle biler har blitt så populær at Kongressen i USA bevilger mer penger bare én uke etter at ordning først ble lansert.

«Cash-for-clunkers» (clunkers betyr skramlekasse) kaller amerikanere programmet som skal fornye den forurensende amerikanske bilparken og samtidig få amerikanerne til å bruke penger på bil igjen.

Den amerikanske bilindustrien ligger nærmest radbrukket etter økonomikrisen.

Fredag bevilget Kongressen ytterligere 2 milliarder dollar til programmet som opprinnelig hadde en ramme på 1 milliard.


28 000 kroner

Bileiere kan bli subsidierte med opp til 4.500 dollar, rundt 28.000 norske kroner, dersom de bytter inn den gamle doningen med en ny og miljøvennlig bil.

Senatet skal ta stilling til Kongressens ekstrabevilgningen neste uke. (NTB-DPA-AP).