Vrakrestene funnet

Gol-flyet med 155 personer om bord forsvant over Amazonas-jungelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redningsmannskaper i Brasil har funnet vraket av det savnede Gol-flyet som forsvant fra radaren i natt norsk tid, melder Sky News.

- Flyet ble funnet. Vraket ble funnet, fortalte Jose Carlos Pereira, sjef for luftfartsmyndigheten Infraero, til reportere.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters rapporterer det brasilianske fjernsynsselskapet Globo at flyvraket ble funnet i staten Mato Grosso «i et utilgjengelig område».

Flyet hadde til sammen 155 mennesker om bord, og forlot byen Manaus i Amazonas fredag ettermiddag lokal tid. Det var på vei til Rio de Janeiro, og skulle mellomlande i Brasilia, men ankom ikke til avtalt tid.

Flyet forsvant fra radaren over Para-regionen, rundt 200 mil nord-øst for Rio de Janeiro.

Siden har pårørende vært samlet på flyplassen i Brasilia i påvente av å få vite hva som har skjedd med flyet.

Melding om kollisjon

Det er kommet motstridende meldinger på hva som gjorde at det nye flyet av typen Boeing 737-800 styrtet.

LANG VENTETID: Venner og familie har vært samlet i en lagerbygning eid av flyselskapet Gol i påvente av informasjon om det savnede flyet. Nå i ettermiddag kom meldingen om at vrakrestene av flyet er funnet. Det var 155 passasjerer ombord. Foto: Scanpix
LANG VENTETID: Venner og familie har vært samlet i en lagerbygning eid av flyselskapet Gol i påvente av informasjon om det savnede flyet. Nå i ettermiddag kom meldingen om at vrakrestene av flyet er funnet. Det var 155 passasjerer ombord. Foto: Scanpix Vis mer

Nå sier en representant for Embraer, verdens fjerde største flyprodusent, at et av deres jetfly kolliderte med Gol-flyet.

Forsvarsminister Waldir Pires sier til Band TV at et fly av typen Embraer Legacy med fem passasjerer måtte gjøre en nødlanding på Cachimbo-flybasen.

Ifølge Piers fra flyprodusenten Embraer har piloten på jetflyet fortalt at «han praktiskt talt ikke så  flyet. Da han så noe, var det bare en skygge. Og han følte et sjokk, som fikk han til å miste en vinge.»

Radarbilder har imidlertid vist at Legacy og Boeing-flyet fløy med en høydeforskjell på tre hundre og fire meter. 

Kontrameldinger

Brasilianske luftfartsmyndigheter kom i morgentimene med kontrameldinger om at det ikke var sikkert at det var en sammenheng mellom nødlandingen og det forsvunne passasjerflyet.

Omtrent samtidig meldte borgermesteren i en avsidesliggende by i delstaten Mato Grosso at flyet hadde krasjet på en gård i landsbyen Peixoto de Azevedo.

- Ut fra vår informasjon falt flyet ned på gården Jarina. Sykehus i området er klare til å motta sårede, sa borgermester Valter Mioto til nyhetsbyrået Reuters.

Flyvåpenet deltok i søk

Minst fem fly fra det brasilianske flyvåpenet har deltatt i letingen etter flyet.

Det styrtede flyet tilhørte Gol-selskapet. Det er Brasils nest største flyselskap med rundt 500 avganger daglig.

Dagbladet.no oppdaterer saken.

NEST STØRST:</B> Gol er Brasils nest største flyselskap har flere enn 500 avganger daglig.