Vrakrester funnet

Privatjet styrtet i Østersjøen, etter å ha fløyet som «spøkelsesfly» i flere tusen kilometer.

SPIRALMØNSTER: Cessna-maskinen begynte til slutt å fly i spiralmønster, før det ble borte fra sporingssidene. Grafikk: Flightradar24
SPIRALMØNSTER: Cessna-maskinen begynte til slutt å fly i spiralmønster, før det ble borte fra sporingssidene. Grafikk: Flightradar24 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er uvisst hvorfor en østerriksk-eid privatjet litt før klokka 20 styrtet i Østersjøen, etter å ha fløyet flere tusen kilometer uten å la seg kontakte. Tilsynelatende har det fløyet av seg selv, som et «spøkelsesfly».

- De har lokalisert deler av flyet. Det ser ikke bra ut, sier Lina Buurstra, assisterende flyredningsleder ved den svenske hovedredningssentralen, til Expressen.

Det skal ha vært fire personer om bord.

Spiralmønster

På sporingssider kunne man klart se at Cessna-maskinen passerte sørenden av den svenske øya Gotland, før det gikk inn i et spiralmønster og tapte høyde utenfor kysten av Latvia. Til slutt ble det borte fra oversiktene, og ble erklært styrtet.

Et fly fra den svenske kystvakta har sirklet over styrtstedet. De har observert oljesøl og vrakdeler i sjøen.

- Sjansen for å finne overlevende er minimal, sier Lars Antonsson ved den svenske hovedredningssentralen til Aftonbladet.

Ettersom styrten skjedde i latvisk farvann, er det Latvias redningstjeneste som har ansvaret for redningsaksjonen. Inntil videre er svenskene sterkt til stede med både helikopter og fly, og også Stena Line-ferja MS «Urd» har blitt forespurt om de potensielt kan bidra, ifølge Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer