Vrakrester ikke fra Air France-flyet

Ikke noen av delene som er hentet opp stammer fra det styrtede flyet.

IKKE FRA FLY:  Dette bildet fra det brasilianske luftforsvaret viser en del av et stort oljeflak i området der man antar at Air France-flyet styrtet. Oljen er ikke av en type som brukes på fly, og stammer trolig fra et skip. Foto: AFP PHOTO/Johnson Barros/Brasils luftforsvar
IKKE FRA FLY: Dette bildet fra det brasilianske luftforsvaret viser en del av et stort oljeflak i området der man antar at Air France-flyet styrtet. Oljen er ikke av en type som brukes på fly, og stammer trolig fra et skip. Foto: AFP PHOTO/Johnson Barros/Brasils luftforsvarVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Vrakrestene som til nå er hentet opp fra sjøen i Atlanterhavet stammer likevel ikke fra det styrtede Air-France-flyet.

- Hittil er ikke noe som kommer fra flyet, hentet opp, sier sjefen for Brasils luftfartskontroll, Ramón Cardoso.

Det ble i går meldt at et brasiliansk helikopter hadde plukket opp de første vrakrestene. Blant annet skulle de ha hentet opp en lastepall, to nødbøyer og en bit av skroget på to og en halv meter. Pallen var imidlertid laget av tre, og slike paller fantes ikke på flyet.

Trolig fra skip
Ifølge Cardoso kommer de gjenstandene man hittil har tatt opp fra en annen kilde, sannsynligvis et skip.

Han sier ingenting om vrakdelene som enda ikke er hentet opp fra vannet likevel kan være fra flyet.

Heller ikke en stor oljeflekk som er observert, kommer fra flyet. Utslippet stemmer trolig også fra et skip, ifølge Cardoso.

Derimot er det funnet andre flekker med drivstoff som man antar kommer  fra flyet, fordi de er av en slik type som ikke brukes av skip.

Søket i området fortsetter, opplyser Cardos, og hovedfokuser er på å finne omkomne. Dårlige værmeldinger for fredagen gjør imidlertid at utsiktene ikke er lyse.

Kjemper mot tiden
Talsmann for det franske forsvaret, Christophe Prazuck sier at de kjemper mot tiden for å få samlet mest mulig av vraket før det sprer seg ytterligere i Atlanterhavet eller synker til bunns.

Franske og brasilianske myndigheter samarbeider om å finne vrakdelene, som antas å være spredd over et område på flere hundre kilometer. Enkelte steder er havet 7 000 meter dypt.

228 personer mistet livet i den tragiske ulykken med flight 447 fra Rio til Paris natt til 1. juni.