Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vrangt marked

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fulle vannmagasiner her hjemme og storflom i Sverige har ført til kraftig prisfall på strøm. Så billig er strømmen på spotmarkedet at mange norske kraftprodusenter rett og slett har stanset turbinene sine og importerer svenskekraft i stedet. Etter avreguleringen av kraftmarkedet burde dette ført til jubeltilstander blant forbrukerne. Konkurransen mellom kraftprodusentene skulle sendt prisene til kjellers.
  • Men nei da, markedet fungerer ikke etter læreboka. Det fungerer ikke i det hele tatt. Produsentene stikker fortjenesten i egen lomme. Dette har fått Høyres energipolitiske talsmann Jan Tore Sanner til å rope på Konkurransetilsynet. Når markedskreftene svikter, må staten gripe inn og diktere markedet. Det er noe til Høyre-politikk! Så får vi forbrukere bare smøre oss med tålmodighet og vente på lavere strømregning. Men da er vel regnværet over, og kraftprodusentene kan beholde sin fortjeneste.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media