- Vred nebbet av kyllinger

Ansatte hos en leverandør av 'Kentucky Fried Chicken' ble filmet mens de trampet på og kastet kyllinger i veggen. Se filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den gigangiske amerikanske fastfood-kjeden 'Kentucky Fried Chicken' (KFC) er igjen i søkelyset for sin behandling av dyr.

Rev av nebbene

Et medlem i dyrevernsgruppa PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) gikk undercover, for å påvise at kjeden driver med dyremishandling.

Han skaffet seg jobb i en av fabrikkene til 'Pilgrim's Pride' i Vest-Virginia - en av KCFs faste leverandører. Fra oktober i fjor til mai i år, jobbet han i slakterhuset, mens han filmet sine kolleger i all hemmelighet.

Den PETA-utsendte, som vil være anonym fordi han angivelig driver med pågående undercover-arbeid for organisasjonen, hevder at han også var vitne til mer bestialsk mishandling som han ikke fikk festet til film:

«De ansatte rev dyrenes nebb av, vred av hoden deres, spyttet tobakk i øynene og munnen på dem, spray-malte ansiktene, og bant bena deres sammen for moro skyld,» skriver organisasjonen på sin hjemmeside.

«Pilgrim's Pride» er ifølge organisasjonen det nest største selskapet i amerikansk kyllingindustri, etter Tyson Foods. Valget av location var ikke tilfeldig. 'Pilgrim's Pride' hadde regien for en av KFCs prisutdeling, som kåret «Årets Leverandør». PETA bestemte seg for å undersøke 'hva det beste en leverandør av KFC kunne tilby'.

Gjenopptar gransking

Ray Atkinson, en talsmann for 'Pilgrim's Pride', tar sterk avstand fra videoen, og sier selskapet finner videopptaket 'frastøtende'. Selskapet stanset all produksjon og iverksatte gransking i slutten av april i år, etter å ha motatt en anonym rapport som vitnet om mishandling.

Nå er granskinen gjenopptatt, og ledelsen lover å sparke eventuelle medarbeidere som har brutt selskapets regler.

- Disse handlingene strider fullstendig mot selskapets praksis og fremgangsmåte i forhold til behandlingen av fjærkre, sier Atkinson til nyhetsbyrået Associated Press.

Yum! Brands Inc., som eier Kentucky Fried Chicken, så filmen mandag, og truer med å bryte alle bånd hvis situasjonen ikke bedrer seg.

PETA har klagd fastfood-kjeden inn for myndighetene for brudd på dyrevern-loven. PETAs utsendte har sagt seg villig til å vitne dersom saken kommer opp for retten.

PETA har vært ute etter KFC i ett års tid, fordi organisasjonen mener kjeden mishandler dyrene.

Les også om norske forhold:

<a href=http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=pilgrims_web>Her</a> kan du se filmen.
TIL TRENGSEL: Dyrevernsgruppa PETA har i lengre tid jobbet for å vise verden hvilke ulevelige forhold kyllingene lever i, før de blir slaktet og servert av den populære amerikanske fastfood-kjeden 'Kentucky Fried Chicken'. Dette bildet er fra Australia, og ble publisert i fjor.
<a href=http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=pilgrims_web>Her</a> kan du se filmen.