VIL TILBAKE: Petar Vukicevic ønsker å gå tilbake til jobben som friidrettstrener ettersom han frykter at etterforskningen av saken mot ham kan ta langt tid. Foto: Øistein Norum Monsen
VIL TILBAKE: Petar Vukicevic ønsker å gå tilbake til jobben som friidrettstrener ettersom han frykter at etterforskningen av saken mot ham kan ta langt tid. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Vukicevic vil tilbake i trenerjobben nå

Ber om at permitteringen oppheves.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petar Vukicevic møtte i dag Antidoping Norge for å forklare seg om bråket rundt forbudte stoffer og omstridte e-poster.

Siden han på bakgrunn av møtet frykter at det vil ta lang tid å etterforske saken, ber han nå om at den frivillige permitteringen av ham må vurderes på nytt.

Norges Friidrettsforbund permitterte treneren sist mandag på bakgrunn av Dagbladets avsløringer.

Vil ha ny vurdering Vukicevics advokat Vidar Strømme sier dette til Dagbladet i ettermiddag:

- Petar samtykket den 19. november til å la seg permittere inntil videre. Ettersom vi nå er usikre på hva «inntil videre» vil bety og om saken blir avklart, ber vi om at spørsmålet blir tatt opp til en ny vurdering.

- Dere ber med andre ord om at Petar gjeninnsettes som trener?

- Det kan være en måte å formulere det på, sier Strømme.

Usikker på ressursene Advokat Strømme viser til at Antidoping Norge har alle intensjoner om å granske saken grundig:

- Men de har nok kanskje ikke ressurser til å granske så dypt og grundig som det er ønskelig, sier han til Dagbladet.

Advokat Vidar Strømme har i dag sendt Friidrettsforbundet et brev på vegne av Vukicevic. Brevet er skrevet i bakkant av samtalene treneren hadde med Antidoping Norge tidligere på dagen:

«Vi har i dag vært i møte med Antidoping Norge. Også dette møtet forløp svært greit, med en gjennomgang av de faktiske forhold. Det er imidlertid en del som tyder på at stiftelsen ikke har ressurser til å undersøke de tekniske sidene av saken, slik som e-postenes opprinnelse og videre liv,» skriver Strømme.

Kontrakt på hell Petar treneravtale med forbundet utløper om kort tid.

«Petar samtykket i å ta en «timeout» eller la seg permittere «inntil videre», slik det også står i pressemeldingen forbundet sendte ut. Det var også enighet om at Petar mottar honorar etter avtalene så lenge de løper,» skriver Strømme i brevet til forbundet.

Avsløringene i Dagbladet har ifølge advokaten kommet i veien for en reforhandling av treneravtalen.

- Ingen fasit Han gjennomgår flere av sakens sider sett fra Vukicevic' side, og uttrykker bekymring for at en endelig konklusjon aldri vil komme

«Dette betyr at man kanskje ikke vil få noen konklusjon før om lang tid, og kanskje ingen «fasit» i det hele tatt.»

«Det betyr igjen at at det selvsagt må legges til grunn at Petar ikke har hatt befatning med doping, slik han selv har understreket,» skriver Strømme.

- Ingen røyk uten ild Advokaten mener en eventuell mangel på klare konklusjoner, ikke bør få skade trenerens framtid.

«Så er spørsmålet om forbundet ved vurderingen av Petar rolle kan legge vekt på «politiske» hensyn, hensynet til idrettens renomme og «ingen røyk uten ild». Kan man bli kvitt et problem skapt gjennom medieopslag, ved å utdefinere ham gjennom en undersøkelse som ikke gir noe resultat; ved en form for Kafka-prosess, spør Strømme.

«Idretten skal ikke bare bekjempe doping med alle midler, men også gjøre det på en etisk akseptabel måte. Det gjøres ikke ved å gi etter for press, verken fra ekskoner eller en avis,» konkluderer han.

- Forbudte stoffer Bråket rundt topptrener Petar Vukicevic startet da han i Dagbladet innrømmet å ha rådført seg om forbudte stoffer - i e-poster fra perioden 2001 og 2003.

En rekke kjente trenere tok samme dag avstand fra Vukicevic' uttalelser om at det er «helt normalt» å forhøre seg om forbudte stoffer.

På bakgrunn av Dagbladets avsløring ba friidrettspresident Svein Arne Hansen om en skriftlig forklaring fra Vukicevic.

Les mer om sakens videre utvikling her