Vulgær-killer-instinktet

Slik blir du toppscorer i pengesamfunnsdebatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KOMBINASJONEN av det berømte killerinstinktet med en god dose vulgaritet ispedd testosteron og slips. Det er omtrent det som trengs for å få inn en fulltreffer i pengesamfunnsdebatten. Bare sjekk hvordan vi alle så langt etter ballen da superdatagründertøffe Une Amundsen benyttet anledningen til å skjelle ut den såkalte vestkantungdommen foran en gjeng BI-kyllinger som skal klekkes ut i Kristiansand. Ikke langt unna sin bolig i Bliksund, sånn cirka et fluefiskekast unna vestkantens favorittsommersted Blindleia.

VI SNAKKER om den samme Amundsen som tidligere har minnet oss om at det der å kombinere topplederstilling med familieliv blir litt eventyrfortelling. For å sitere ham sånn cirka. Besteborgerprat fra de politiske maktkorridorer om å ta med seg unger inn i styrerommene synes han er noe skikkelig tøv. Den energiske 50-åringen sitter sjøl i sju styrer, og understreker at han har fått tid til både unger og kone mellom arbeidsøktene. Sistnevnte falt han for øvrig for da han var 17 år, hun hadde både bil og fine pupper. «Og jeg var veldig interessert i begge deler,» forteller han til Dagens Næringsliv.

VESTKANTUNGDOM, ja den godeste datasjefen foretrekker de som kommer uten glasur og et selvbilde jekket opp av mor og far. Vi skal absolutt ikke krangle med ham om det. Det er jo på ingen måte viktig. Men, det er svært underholdende å se hvordan slugger Dag Swanstrøm får en anledning til å understreke hvor vestkantgutt han er. Dronningens nevø, for dem som ikke fikk med seg den vesle detaljen da hønekampen mellom Synnøve og Tine raste som verst, skryter av at han nok har sjauet mer enn oppkomlingen som vokste opp utenfor Oslo 3 - eller var det 2?

KLASSESAMFUNNET bringer med jevne mellomrom fram disse urheltene, nei vi snakker ikke om Lars Monsen. Han er altfor lite macho og for mye human i denne sammenheng.

Det dreier seg om mannfolk som står på døgnet rundt uten ammepause. Når de uttaler seg om genetikk (damer passer best til å være sammen med ungene), statistikk (mor tjener minst så far må jobbe mest) eller arbeidsfordeling (kona mi er flinkest med lekselesing), nikker mange gjenkjennende.

DET ER relativt uinteressant om de kommer fra vest, øst, sør eller nord. Argumentasjonen er like tøvete uansett.