Vulkanutbrudd i Alaska

Mount Redoubt spruter 15.000 meter høyt.

HAR ULMET LENGE: Dette bildet ble tatt på lørdag og viser røyksølene som stiger opp fra vulkanen. I morges endte den seismiske aktiviteten i et utbrudd som stiger 15.000 meter opp i lufta. Foto: AVO/ADGGS
HAR ULMET LENGE: Dette bildet ble tatt på lørdag og viser røyksølene som stiger opp fra vulkanen. I morges endte den seismiske aktiviteten i et utbrudd som stiger 15.000 meter opp i lufta. Foto: AVO/ADGGS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Se også: Webcam fra vulkanen.

(Dagbladet.no): I går meldte geologene ved Alaskas vulkanobservatorium (AVO) at de registrerte så mye som to jordskjelv i timen ved Mount Redoubt. I morges klokka halv åtte norsk tid ble det registrert et utbrudd fra vulkanen, melder vulkanobservatoriet. Utbruddet går så høyt som 15.200 meter over havnivå, melder AVO.

AVO melder at de har registrert tre store eksplosjoner fra vulkan Redoubt. Klokka 7.38, 8.02 og 9.14 norsk tid. Luftforsvaret opplyser til den lokale tv-stasjonen av askeskyen er forventa å treffe byen Anchorage innen klokka 0200 lokal tid, det vil si 11 norsk tid. Byen ligger omtrent 180 kilometer unna vulkanen.

Alaska Airlines har nå kalt tilbake fire fly som skulle til Anchorage.

• Se oversikt over forventet spredning av asken.

Jordskjelv hele helgaVulkanen Moubt Redoubt ligger omtrent 3000 meter over havet og har blitt nøye observert gjennom helga ettersom den vulkanske aktiviteten har økt. I løpet av ti minutter ble det registrert 26 små jordskjelv, noe som tydet på at magma og gass ble presset oppover, ifølge Rick Wessel ved vulkanobservatoriet. Søyler av røyk steg også opp av vulkanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer